Autor: Informer.rs

09.10.2023.

22:33

Foto: Reuters, Tanjug/AP, Miloš Rafailović

TV

Pakao na Bliskom istoku! Đurđev: Šiptari će izvršiti napad na KiM kao Palestinci u Izraelu!

Politički analitičar Stevica Deđanski navodi da će se u sukob na Bliskom istoku umešati i organizacija Hezbolah, kao i da postoji puno žarišta u svetu, ali da Srbija mora da brine o vojnoj bezbednosti zbog različitih neprijatelja u okruženju i na našoj teritoriji i smatra da treba uvesti vojni rok.

- Verujem da će se u sukob u Izraelu umešati i organizacija Hezbolah, što će otvoriti nova vrata pakla u sukobima na Bliskom istoku. Postoji puno žarišta u svetu, ali Srbija mora da brine o vojnoj bezbednosti zbog različitih neprijatelja u okruženju, ali i na našoj teritoriji i smatram da treba uvesti vojni rok - kazao je Deđanski. 

Informer

Stevica Deđanski

Deđanski kaže i da Amerikanci pokušavaju da prouzrokuju nove sukobe u svetu, da bi nastavili svoju vladavinu, a stavovi velikih sila povodom sukoba u Izraelu su različiti, stav Kine je da treba Palestina da ima svoj suverenitet, dok neke zapadne zemlje podržavaju Izrael.

- Svet se menja na veliko, a Amerikanci pokušavaju da prouzrokuju nove sukobe u svetu, da bi nastavili svoju vladavinu. Stavovi velikih sila povodom sukoba u Izraelu su različiti, stav Kine je da treba Palestina da ima svoj suverenitet koji je određen rezolucijama i sporazumima, dok neke druge zapadne zemlje podržavaju Izrael - rekao je Deđanski.

Poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev ističe da srpska vojska treba da bude u punoj borbenoj gotovosti, jer smatra da će šiptarski teroristi na KiM biti ohrabreni događajima u Izraelu i da će potencijalno izvršiti napad.

- Očekujem razvijanje žarišta na ceo svet, zbog trenutnih sukoba u Izraelu, a nama najbliža žarišta su na našoj teritoriji Kosovu i Metohiji, ali i u Republici Srpskoj. Srpska vojska treba da bude u punoj borbenoj gotovosti, jer smatram da će šiptarski teroristi biti ohrabreni događajima u Izraelu i mogu da nas napadnu na isti način. Izrael je priznao takozvano Kosovo i oni ako žele podršku moraju da povuku priznanje - tvrdio je Đurđev.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da su Izrael i Palestina u velikom sukobu na malom prostoru, kao i da Treći svetski rat traje još od početka konflikta u Ukrajini i da je dodatno pojačan potpirivanjem žarišta na Bliskom istoku.

- Izrael i Palestina su veličine naše Vojvodine i sada zamislite 15 miliona ljudi u velikom sukobu na tako malom prostoru. Treći svetski rat traje još od početka konflikta u Ukrajini, a sad je dodatno pojačan potpirivanjem žarišta na Bliskom istoku - zaključio je Đurđev.