10.10.2023.

17:06

Foto: Masha Bandjur

TV

Ko je bio Bata Živojinović? Kakav je bio kao glumac, a kakav kao čovek? Lečić: Bata i danas živi kroz sve što je ostvario! (VIDEO)

Ove godine 5. juna biće 90 godina od rođenja Velimira Bate Živojinovića. Tim povodom naši gosti okupili su se u studiju televizije Informer i razgovarali o velikom srpskom glumcu.

Gost emisije "Pre večere", Miljko Živojinović, advokat i sin Velimira Bate Živojinovića rekao je za svog oca da nema velike razlike u tome kakav je on bio kao glumac i toga kakav je bio kao otac.

Informer

Miljko Živković

-Mi ga gledamo svakog dana i tu nema velikog iznenađenja. Malo glumaca se razlikuje na filmu i privatno. Odrastao sam na snimanjima i znam da su to većinom divni, nežni ljudi puni emocija. Takav je bio i Bata. Nema velike razlike između njega kao glumca i kao oca. On je bio povučen čovek, nije se eksponirao. Nikad nije bio strog. Bio je nežan, bio je naš drug i prijatelj. Sestra i ja smo mogli uvek da mu se obratimo za sve što nam je potrebno. Ipak, imao je autoritet- ispričao je sin Velimira Bate Živojinovića.

Nada Savkić, Batina prijateljica i vlasnica kafane "Kod Tome i Nade" ispričala nam je svoj prvi susret između Bate i nje. 

Informer

Nada Savkić

-Jednoga dana u moj restoran ušao je Bata i Ljubiša Samardžić. Ja sam bila presrećna. Oni su samo seli, ručali i otišli, a na mene je to ostavilo veliki utisak. Posle toga on je u moju kafanu dolazio mnogo puta. Nema reči koje mogu da objasne kakav je on bio. On je bio jedan čovek - san snova. On je meni priznao da nikada nije koristio veštačke suze u filmovima. Sve su to bile njegove emocije- ispričala je Nada Savkić.

Glumac Branislav Lečić rekao je da je Bata boja jednog vremena.

Informer

Branislav Lečić

-Bata je večan. On živi i dan danas kroz filmove, kroz sve što je ostvario, kroz utiske koje je ostavio na svoje kolege. Sa svojim anegdotama i pričama uvek je aktuelan. Ako gledamo po broju onih koji ga znaju, on je najpoznatiji srpski glumac. On je bio nacionalni heroj. I po svom karakteru je bio izuzetan. Uvek je humorom i suštinom da se treba slaviti život stvarao brzi potok među hridina koje bi mogle to da ugroze- ispričao je Lečić.

Ceo segment emisije pogledajte u videu ispod: