10.10.2023.

23:51

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Visoki napon u studiju Informera! Advokatica i forenzičar ukrstili argumente oko Koste K - pogledajte!

 

Advokatica Zora Dobričanin istakla je da za sve one koji su uključeni u postupak na strani oštećenih nije iznenađenje to što je podignuta optužnica.

Informer

Zora Dobričanin

Da li će to biti potvrđeno i podignuto na viši nivo i da li će se završiti osuđujućom presudom, to ne mogu unapred da govorim. Niko nije kriv dok se to ne dokaže. Vladimiru Kecmanoviću stavlja se na teret krivično delo za koje se dodeljuje 12 godina, za majku dečaka traži se dve godine, a za vlasnika streljane u kojoj su oni pucali traži se 3 godine zbog davanja lažnog iskaza. Tužilaštvo nam  se danas zahvalilo na saradnji i na doprinosu koji smo dali. Za nas ovo nije kraj istrage. Postavlja se pitanje da li je krivično delo bilo još teže, jer mi sumnjamo da li je možda u pitanju bio terorizam. Da li je dečaka neko upotrebio da bi sproveo teroristički napad - rekla je advokatica.

Forenzičar Časlav Ristić rekao je da je forenzičkih dokaza bilo mnogo.

Ono što tužilaštvo ima danas jesu jaki dokazi za sud, a kakav će ishod biti na kraju, tek ćemo videti. Što se tiče dnk analize, većina je prikupljena na licu mesta. Radi se o čaurama koje su ispaljene na licu mesta. Ima dovoljno dobrih i jakih forenzičkih dokaza koje će zasigurno odvesti ove ljude na izdržavanje zaslužene kazne - objasnio je Ristić. 

Novinarka hronike "Informera" Jelena Rafailović ispričala je da su mediji tek skoro saznali da je u učionici istorije u kojoj je Kosta pucao bio prisutan i student. 

Informer

Jelena Rafailović

To ranije nismo znali. Oružje nije bilo obezbeđeno na način na koji su tvrdili da je bilo. Preko devedeset metaka Kosta je odneo na lice mesta. Iz tog istog oružja iz kog je pucao, on je vežbao u toj streljani. Otac ga je navodno učio kako treba da puca, kako treba da zadrži dah. Dečak je pucao u siluete ljudi. Mi smo ranije pisali o tome da je on vrlo precizno pucao. Pored tih kazni koje tužilaštvo sad traži za roditelje, imamo i kaznu za vlasnika streljane i za instruktora - ispričala je novinarka Jelena Rafailović.

Oko čega su se sagovornici sporili, pogledajte u videu na početku teksta.