Autor: Informer.rs

11.10.2023.

09:33

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Rusija i Kina mogu da pomire Izrael i Palestinu? Vujičić: Zapadu nije cilj da tamo bude mir (VIDEO)

Novinar Dragan Vujičić naveo je kako Izrael trenutno poseduje skoro 300 nuklearnih bojnih glava koje će svakim danom biti sve spremnija da upotrebi ako se oseti ugroženo u regionu.

- Moramo da urgiramo na dogovoru dva naroda, jer postojanje Palestinske i Izraelske države su opravdane i zato je nužno da postignu kompromis. Nije tajna da Izrael poseduje oko 300 nuklearnih glava, a svet je na ivici upotrebe tog oružja. Način na koji se ratuje u Gazi je brutalan, jer tamo ne postoji nijedna džamija koja nije pogođena, što dalje provocira Hamas na još oštriji odgovor. Stranu Palestinaca su zauzele inicijative kao što je Blek lajvs meter i drugi građanski pokreti. Najprihvatiljiviji posrednici za rešenje ovog konflikta su Rusija i Kina, zbog čega su mete spinovanja i manipulacije Zapada, jer njima nije cilj da tamo bude mira i kompromisa. Cionistička politika ne želi da dozvoli Palestincima koji su takođe semitski narod, da imaju mesto za život na tim prostorima - rekao je Vujičić.

Informer

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić istakao je da su Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Republike Srbije preduzele mere za bezbedan povratak naših državljana iz Izraela.

- Naša vlada je putem Ministarstva spoljnih poslova, obezbedila je mogućnost evakuacije naših državljana iz Izraela, kao i srpske ambasade koje će blagovremeno dostavljati informacije našim državljanima. Duško Mihalek naš virtuoz iz Novog Sada izgubio je svog unuka od strane Hamasa i moje saučešće ide njemu i njegovoj porodici. Za sada infrastruktura Izraela je bezbedna i život teče normalno, ali postoji panika na društvenim mrežama za koju se nadam da će se uskoro primiriti - rekao je Nikolić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: