Autor: Informer.rs

16.10.2023.

08:59

Foto: Pedja Milosavljević, Reuters, Shutterstock

TV

Hezbolah udario na Izrael! Lutovac: Amerika podgreva sukob ogromnih razmera na Bliskom istoku! (VIDEO)

 Specijalista za bezbednost i terorizam prof. dr Svetislav Lutovac ističe da konflikt u Izraelu prerasta u ozbiljan sukob, jer Hezbolah podržava Hamas napadom na Izrael i to je okidač za rat ogromih razmera.

- Ovaj konflikt prerasta sve više u ozbiljan sukob, a na Amto ukazuju sve informacije kojima trenutno raspolažemo, jer Hezbolah podržava Hamas napadom na Izrael i to je okidač za rat ogromih razmera. Na prostoru Bliskog istoka nikada nije bilo mira i uvek su se dešavali neki nemiri - rekao je Lutovac.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je američki nosač aviona poslat blizu obala pojasa Gaze, što povećava opasnost od većeg sukoba i smatra da Zapad i Amerika dodatno podgrejavaju sukobe na Bliskom istoku svojim prisustvom.

- Razlike u religiji na prostoru Izraela dovode do netrepeljivosti i sukoba. Američki nosač aviona je poslat blizu obala pojasa Gaze, što povećava opasnost od većeg sukoba. Smatram da Zapad i Amerika dodatno podgrejavaju sukobe na Bliskom istoku svojim prisustvom i naoružavanjem Izraela - kazao je Lutovac.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: