18.10.2023.

17:59

Foto: Zoran Sinko

TV

Evo koju muziku slušaju stranci u Beogradu! Uživaju u kafanama, ali i domaćoj rakiji! (VIDEO)

U emisiji "Pre večere" gostovali su stranci koji već godinama žive u našem glavnom gradu. Oni su podelili sa nama svoje iskustvo o tome kako žive u Srbiji. Foto model, maneken i frizer Miša Bandži, glumac Mastor Džonatan Lumbila i srpska snajka Naledi Repaja ispričali su nam sve o svom životu sa Beograđanima.

Foto model, maneken i frizer Miša Banši priznao je da, iako ne pije, voli srpsku rakiju.

Informer

Miša Banši

-Živim u centru Beograda. Nema mogo gužve, sve mi je blizu. Ne vozim, nego samo šetam. Volim srpske pesme i znam mnogo srpskih pesama. Imam mnogo želja. Kad me neko pozove uvek sam raspoložen. Za mene su svi isti. Svuda gde idem, svugde mi je lepo. U Srbiji je sve novo, zato je volim. Sviđaju mi se ljudi. Vrlo su otvoreni, ljubazni... Probao sam rakiju, ali ne pijem žestoko. Ipak, u tom trenutku mi je bilo dobro. Rakija je srpska votka- ispričao je Miša Banši.

Glumac Mastor Džonatan Lumbila obožava narodnu muziku i smatra da ona treba ponovo da se vrati na vrh.

Informer

Mastor Džonatan Lumbila

-Ja ne gledam sebe kao stranca. Ja sam došao ovde sa devetnaest godina, studirao sam ovde, naučio jezik, osećam se kao pravi Srbin. Ja sam bivši rijaliti igrač, bio sam i novinar. Narodna muzika treba da se vrati na vrh. Mladi vole muziku koja ne traje. Ja slušam našu staru muziku: Lepu Brenu, Vidovdan, Jugoslovenku... Mi u Afrizi imamo veliku porodicu. To smo našli i ovde u Srbiji. U Evropi svi rade kao crnci, ali nemaju vremena za porodicu i za decu- rekao je Džonatan Lumbila.

Srpska snajka Naledi Repaja priznala je da pije u kafani i da najviše voli da pije rakiju od dunje koju pravi njen svekar.

Informer

Naledi Repaja

-Bila sam stranac u Njujorku, ali je bolje biti stranac u Beogradu. Ja nemam osećaj da sam stranac. Srbi me ne doživljavaju kao strankinju. Mene je ljubav dovela u Srbiju. Upoznala sam čoveka koji je bolji od mene. Bojan je čovek pre svega. Kad sam došla u Srbiju upoznala sam mnogo toplih ljudi koji vole da se druže. Često idem u kafane i sve pesme su mi lepe. Ima mnogo pesama od Cece. Prvi pevači koje sam upoznala su Ceca, Aca Lukas i Severina. Srpski je mnogo lak. Ako ideš u školu, teško je. Zato je meni bolje da sedim i da pričam sa ljudima - ispričala je Naledi Repaja.

Ceo segment emisije pogledajte u videu ispod: