Autor: Informer.rs

20.10.2023.

10:14

Foto: Informer/pedjamilosavljević

TV

Zapad hoće jedinstvenu opoziciju! Arežin: Smeta im jaka Srbija! (VIDEO)

Novinar Politike Nikola Belić istakao je da apel Zapada da se opozicija ujedini zapravo njihov cilj da oslabe vlast i uspešno okrive Srbiju za sukobe koji su se odigrali na prostoru Banjske.

- Apel Zapada na domaću opoziciju da se ujedini protiv predsednika Vučića, znači da im je cilj da ugroze Srbiju i okrive našu vlast za dešavanja u Banjskoj. Naša vlast je uspela da održi elementarne principe kao što su odbijanje uvođenja sankcija Rusiji i očuvanje svog evropskog puta. Biće interesantno posmatrati opoziciju da pokuša da se usaglasi između sebe kao i način na koji bi oni želeli da dele mandate između sebe - rekao je Belić.

Informer

Narodni poslanik SPS Radovan Arežina naveo je kako Zapada krši svaki potpisani sporazum i da im iz tih razloga odgovara opozicija bez programa i poštovanja prema Ustavu.

- Srbija Americi smeta jer je ojačala na političkoj sceni, kao i na nivou infrastrukture i iz tih razloga pokušava da umanji autoritet predsednika, a sve u cilju oslabljenja države. Opoziciji je prvi cilj uvođenje sankcija Rusiji. Brojne sporazume koje smo potpisivali Zapad je kršio, zbog čega im odgovara jaka opozicija bez programa i poštovanja prema Ustavu ili bilo kakvog sporazuma. Iskoristili su tragediju u Ribnikaru i bol roditelja zarad postavljanja i ostvarenja političkih ciljeva - rekao je Arežina.

Celu emisiju možete pogledati u videu: