Autor: Informer.rs

21.10.2023.

12:20

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Roditelji dečaka ubice mogu izgubiti milione! Advokat: Ozbiljan je propust što Kosta ne može krivično da odgovara! (VIDEO)

Stručnjak za bezbednost Božidar Spasić naveo je kako roditelji dece koja još uvek idu u OŠ "Vladislav Ribnikar" smatraju da je cela škola prokleta zbog zločina koji se tamo desio.

- Ovaj zločin se razlikovao od prethodnih po tome što su žrtve i počinitelj deca. Ovo što se u Ribnikaru desilo kao uragan je uzdrmalo naše društvo. Roditelji dece koja tamo idu u školu smatraju da je cela institucija prokleta zbog zločina koji se desio. Pitanje da li deca koja su tada bila u Ribnikaru mogu u potpunosti da sagledaju šta im se desilo tog dana. Potrebno je da se sve optužbe protiv roditelja stave u pravni okvir - rekao je Spasić. 

Informer

Novinar hronike Milan Stojadinović objasnio je da su sredstva Kostinih roditelja zamrznuta onog momenta, kada je majka uhvaćena kako pokušava da prebaci imovinu na treće lice.

- Advokat koji brani roditelje ubice, svakako će nastojati da zaštiti svoje klijente i nastojaće da im sačuva imovinsko stanje od tužbi. Kostina majka je uhvaćena kako je pokušala imovinu da prebaci na treće lice, zato je sud i zamrznuo sva sredstva roditeljima. Bio sam u Palati pravde kada je bilo saslušanje dečaka, gde je on svedočio protiv oca. Kada su advokati izašli iz sudnice bilo je vidljivo da su uzdrmani - rekao je Stojadinović.

Informer

Advokat Ivan Simić istakao je da smatra ozbiljnim propustom što ne možemo ozbiljnije sankcionisati Kostu i ubicu iz okoline Mladenovca, jer jedan još nema 21 godinu, a drugi je dete.

U slučaju kada je dete počinilo ovako monstruozan zločin poput Kostinog, počinilac ne može bit i krivično gonjen. Smatram da je ozbiljan propust to što ne možemo ozbiljnije da kaznimo Kostu i počinitelja masakra kod Mladenovca, jer je jedan dete a drugi nema navršenu 21 godinu - rekao je Simić. 

Celu emisiju možete pogledati u videu: