25.10.2023.

10:35

Foto: Maša Banđur

TV

Majka gledala kako joj šutiraju dvoje dece! Prebijanje Srba na KiM postalo je praksa! (VIDEO)

Jedan od članova porodice Srbina koji je utamničen u Grdovcu, "zatvoru visokog rizika" koji važi za jedan od najbolje čuvanih na Kosovu i Metohiji, rekao je za "Politiku" da su srpski zatvorenici terorisani na sve načine i da im se u zatvoru uskraćuju grejanje i topla voda, a onima koji su na posebnom režimu daje se neodgovarajuća hrana, kao i da se kraćuju minuti za telefoniranje.

Predrag Lacmanović, iz agerncije "Fokus plus" rekao je da, kao i većina stanovnika naše zemlje, on na ovu situaciju gleda sa tugom, žaljenjem i zgražavanjem.

Informer

Predrag Lacmanović

-Lažna država Kosovo ima podršku jednog dela međunarodne zajednice. Dobar tretman ni ne možemo da očekujemo kada govorimo o paradržavi. To je akutno stanje, ali imamo i hronično stanje da na Kosovu i Metohiji neće biti normalnog života dug vremenski period- naveo je Lacmanović.

Profesor univerziteta u Prištini Boris Bratina istakao je da je prebijanje Srba na Kosovu i Metohiji davno prestala da bude vest i postala neprekidna praksa.

Informer

Boris Bratina

-Gospodin Milanović koji je takođe uhapšen, preživeo je jeziva maltretiranja i prebijanja. Majka izađe na ulicu i vidi kako joj policajci šutiraju dvoje dece. Zaista, sve su veze pukle između Srba i Albanaca. Tortura se nastavlja, insistira se na lažnoj verziji događaja u Banjskoj. Očigledno je u Kosovskoj Mitrovici moralo nešto da se promni. Samo stanovništvo imalo je dosta primedbi na rad ekipe koja je bila na srpskoj listi. Veliku odgovornost ima ova nova odabrana ekipa. Juče smo imali ceo autobus koji su izvukli, pretresli i oduzeli lekove u vrednosti od 850 evra. Sve rade da bi nas doveli do ivice preživljavanja. Žele da ukinu dinar i proglase ga nelegalnim sredstvom plaćanja- naveo je Bratina.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: