Autor: Informer.rs

25.10.2023.

18:56

Foto: Informer

TV

Bezbednost čitavog sveta izmiče kontroli! Putin nikada ne ćuti na divljaštvo Zapada i uvek ima spreman odgovor! (VIDEO)

Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu ističe da Evropa više nije siguran kontinent, jer se i konflikt na Bliskom istoku preliva na naš kontinent, a da je Rusija pokazala da ne želi širenje NATO-a i da je Putin je pokazao da može da se bori protiv Zapada.

- Mi smo došli u situaciju da kad legnemo u krevet, ne znamo da li će sutra krenuti neki novi rat. Mislili smo da neće doći do rata na tlu Evrope, ali je ipak počeo sukob u Ukrajini i Evropa više nije siguran kontinent, jer se i konflikt na Bliskom istoku preliva na naš kontinent. Rusija je pokazala da ne želi širenje NATO-a i Putin je pokazao da može da se bori protiv kolektivnog Zapada u Ukrajini - kazala je Obradović.

Informer

Prof. dr Velibor Stević kaže da je Zapad pored sukoba u Ukrajini, hteo da pokrene novo žarište i u Izraelu, ali da je shvatio da više frontova dovodi do izmicanja kontrole.

- Nadam se da neće doći do eskalacije sukoba i velikih katastrofa u svetu. Zapad je pokrenuo sukob u Izraelu i hteli su da pokrenu novo žarište pored Ukrajine. Zapad je shvatio da kada pumpaju novac i vojnu tehnologiju na više frontova, stvar krene da izmiče kontroli - tvrdio je Stević.

Informer

Pukovnik dodaje i da sukob u Ukrajini nije počeo od skoro, jer Putin nije želeo da ćuti na divljaštvo Zapada i ukrajinskih neonacista koji su ubijali ruski narod decenijama i da je zato odgovorio na najbolji mogući način.

- Sukob u Ukrajini nije počeo od skoro, jer Putin nije želeo da ćuti na divljaštvo Zapada i ukrajinskih neonacista koji su ubijali ruski narod decenijama i zato je odgovorio na najbolji mogući način. Što se tiče konflikta u Izraelu, tu je slična situacija, jer Hamas nije mogao da trpi ugnjetavanje od strane Izraela - zaključio je Stević.

Celu emisiju ne propustite da pogledate u videu ispod: