10.11.2023.

19:19

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Deda spasio devojčicu iz kandži "trgovaca ljudima"! Sada mu preti hrvatski zatvor! (VIDEO)

Nakon godinu i četiri meseca, stigao je odgovor suda. 

Miroslav Vršagi objasnio je šta se u ovom trenutku dešava po pitanju njegovog slučaja.

-Trebalo je da se ja juče javim u sud na prvo ročište koje je pokrenuto po kaznenom delu koje mi se stavlja na teret. U pitanju je kazneno delo protiv porodice, braka i dece. Iz slučaja kada sam ja moju unuku, da bih zaštio nju i njene interese, i da ne bude pordana, doveo u Srbiju. Svi znamo da niz godina Hrvatsku trese demografska kriza, a odjednom socijalna radnica ima dece za izvoz. Siguran sam da je u pitanju trgovina. Takva borba da mi ne da dete! Nikad nisam osuđivan. Podneo sam o tome dokaz. Nikad toga nije bilo od kad znam za sebe ni u Srbiji ni u Hrvatskoj. Ona nije imala razloga, a videla je moju borbu za dete kroz sve te postupke odlaženja u sud- naveo je Miroslav Vašagi.

Informer

Miroslav Veršagi

On je opisao okolnosti pod kojima je odveo devojčicu iz doma, ali se osvrnuo i na katastrofalan rad socijalnih službi u Hrvatskoj.

-Kada sam izveo dete, ona više nije želela da se vrati. Ja sam dete odveo u željenom pravcu. U njoj željenom pravcu! Mogao sam je vratiti samo nasilnim putem, što je nedopustivo i zakonski kažnjivo. Zamislite koja je to dugotrajna trauma, naterati nekoga da niz godina preboleva one od kojih je odvojena nasilno i da sada neke nove ljude mora prihvatiti. Ja ne mogu da shvatim takav rad socijalne službe i te socijalne radnice Vlatke Farhaš. Ona je svemu sklona. Zato tvrdim da je u pitanju trgovina i ništa drugo- zaključio je Vršagi.

Gostovanje Miroslava Vršagija na Informer televiziji možete pogledati u videu ispod: