Autor: Informer.rs

11.11.2023.

10:37

Foto: Reuters

TV

Bliski Istok gori: Izrael granatira bolnice jer se ispod kriju Hamasovci?! (VIDEO)

Muftija Mevlud Dudić iz Islamske zajednice Srbije navodi da je rat u pojasu Gaze užasan i da je najgore od svega što na svakih deset minuta umre po jedno dete.

- Užasno je ovo što se dešava u pojasu Gaze i Palestini, a najgore od svega što na svakih deset minuta umre po jedno dete. Imao sam priliku da razgovaram sa ljudima koji se nalaze u Palestini i tamo je užasno. Porušene su crkve džamije i bolnice, a više nema časova u školama, jer nema više dece u Gazi - objasnio je Dudić.

Informer

Muftija kaže i da je ovaj rat uvod u genocid i da nije zapamćeno da je neko nasrnuo na ovaj način na neku naciju i da je jedini izlaz za oba naroda je mirno rešenje i dogovor.

- Ovaj rat je uvod u genocid i nije zapamćeno da je neko nasrnuo na ovaj način na neku naciju. Jedini izlaz za oba naroda je mirno rešenje i dogovor, a ovaj svet mora da se trgne i osvesti, jer ljudi ne smeju više da ginu - rekao je Dudić.

Publicista Milan Fogel ističe da Izrael vrši odmazdu nad civilima koji se nalaze u bolnicama, jer misle da se Hamasovci kriju ispod bolnica, ali da to mora da se osudi jer civili ne smeju da budu žrtve.

- Obaveštajna služba nije predvidela napad Hamasa sedmog oktobra i zato dolazi do krvavog pokolja. Sada Izrael vrši odmazdu nad civilima koji se nalaze u bolnicama, jer misle da se Hamasovci kriju ispod bolnica. Svaki napad na bolnice mora da se osudi, jer civili ne smeju da budu žrtve rata - tvrdio je Fogel.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da propaganda sigurno postoji i na jednoj i na drugoj strani i da Izrael pokušava da očisti južni deo pojasa Gaze od Hamasa i da su civilima su obećali prolazak ka jugu, ali da su ih kasnije grantirali.

- Postoje informacije da su Hamasovci oružjem prisiljavali osoblje i pacijente da ostanu u bolnicama i zato je teško Izraelu da reaguje na pravi način na takve situacije. Propaganda sigurno postoji i na jednoj i na drugoj strani i Izrael pokušava da očisti južni deo pojasa Gaza od Hamasa i civilima su obećali prolazak ka jugu, ali su ih kasnije grantirali - zaključio je Fogel.