Autor: Informer.rs

14.11.2023.

09:05

Foto: Informer

TV

Kraj?! Britanija na nogama, Izrael uskoro završava operaciju u pojasu Gaze? (VIDEO)

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je glavni način operacije Hamasa da koristi civile kao žive štitove, kao i da Hamas nikada neće stati.

- Modus operandi Hamasa je da koristi civile kao žive štitove i videće se to kada Izrael došao fizički do bolnica ispod kojih se navodno kriju Hamasovci. Izrael će pokušati da stane, a Hamas nikada neće stati, jer na jugu prave rezervoar svojih boraca - rekao je Miškeljin.

Informer

General Tomislav Kovač navodi da je Britanija uzdrmana iznutra i da sa jedne strane postoji konzervativan stav duboke države, a da sa druge strane postoji politika britanskog premijera Rišija Sunaka.

- Potpuno je jasno da imamo dva stuba u Velikoj Britaniji, prvi je jasan i konzervativan stav duboke države i vidimo da sa druge strane sada Britanija ima premijera koji ima snagu u svojim rukama koji potiče iz kolonijalnih delova Azije koju je nekada držala Britanija. Britanski premijer Riši Sunak je smenio svoju ministarku i to pokazuje potrese u britanskoj vladi - kazao je Kovač.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je cilj izraelske vojske da osvaja deo po deo Palestine i on smatra da će za dve sedmice osvojiti veći deo pojasa Gaze, a da će za četiri nedelje Izrael proglasiti kraj specijalne operacije.

- Izraelski generali imaju za cilj da potpuno očisti pojas Gaze i uništi Hamas. Južni deo pojasa Gaze je odsečen i cilj izraelske vojske je da osvaja deo po deo Palestine i smatram da će za dve sedmice osvojiti veći deo pojasa Gaze, a da će za četiri nedelje proglasiti kraj specijalne operacije - tvrdio je Kovač.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: