Autor: Informer.rs

16.11.2023.

18:08

Foto: Maša Banđur

TV

Deca u opasnosti zbog smrtonosnih TikTok izazova, a za sve kriva veštačka inteligencija! (VIDEO)

Predsednik NNSS Blažo Marković navodi da iza Tik Toka stoji veštačka inteligencija i da izazovi često dovode do smrtnih slučajeva.

- Iza Tik toka stoji veštačka inteligencija i onaj koji je izmislio te izazove ima loše namere. Stvari koje se dešavaju i ti izazovi dovode često do smrtnih slučajeva su užasni, a za sve to je najviše kriva veštačka inteligencija - tvrdio je Marković.

Tiktoker Mladen Željko ističe da je jsno da starija deca neće pratiti opasne izazove na TikToku i da su najugroženiji najmlađi i da izazovi mogu da prouzrokuju i smrt.

- Jasno je da starija deca neće sigurno pratiti opasne izazove jer imaju svest, ali dešava se da mlađa deca prate neke vrlo opasne izazove koji mogu da prouzrokuju i smrt. Ja lično radim samo šale i prenkove koje ne mogu nikoga da povrede - kazao je Željko.

Informer

Tiktoker Nikola Radaković kaže da je najbolje da deca tek od 10 godina pa nadalje koriste TikTok, kao i da on promoviše normalan život na toj mreži.

- Preporučuje se da deca koriste tek od 10 godina pa nadalje zbog mentalnih sklopova. Ja kačim promociju zdravog života i smicalice za osnovnu i srednju školu koje promovišu lepšu stranu Tik toka - rekao je Radaković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: