Autor: Informer.rs

18.11.2023.

19:14

Foto: Informer

TV

Srpski humanitarci koji svakodnevno pomažu ugroženim porodicama! Evo kako izgleda njihov nesebični rad! (VIDEO)

Marija Morović iz Agencije "Srbi za Srbe" navela je kako agencija godišnje pomogne gotovo 200 porodicama i da deluju čak i na području Kosova i Metohije.

- Naša organizacija je odredila da se najviše pomoći usmeri ka porodicama sa troje i više dece, u sklopu tih porodica su i stariji ljudi kojima takođe treba pomoć. Sarađujemo sa centrom iz Severne Makedonije pod imenom "Spona". U pogođenim delovima kao što je KiM porodicama nije neophodno da imaju tri ili više deteta kako bi dobili pomoć. Skoro smo počeli da prikupljamo donacije za porodicu Milić ali i mnoge druge, a godišnje uspemo da pomognemo oko 200 porodica. U Srbiji i Republici Srpskoj imamo oko dvadesetak koji su tu stalno, a volontera imamo stotine - rekla je Morovićeva.

Informer

Dečiji animator Sale Spajdermen, istakao je da voli da se deci prikaže kao superheroj jer pored poklona koje im donese stvara im osećaj sreće i sigurnosti.

- Humanost se ne ogleda samo u novcu već i empatijom, naš program se zasniva na humanitarnom radu tako što donosimo paketiće deci i pravimo im neke igre. Moj cilj je da se deca ne osećaju kao da su sama i da su oni zapravo naši superheroji. Deca me najčešće pitaju gde mi je mreža kada se pojavim. A predsavljam im se kao spajdermen jer u superherojima deca vide nešto dobro što se bori protiv zla i to im daje neku sigurnost - rekao je Sale.

Celu emisiju možete pogledati u videu: