Autor: Informer.rs

21.11.2023.

08:55

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Orlovi idu na Evropsko prvenstvo! Evo koje pogodnosti će moći da očekuju svi naši sportisti!

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj istakao je kako je broj osvojenih medalja od 2012. godine bilo 362 osvojene medalje za Srbiju a 127 za paraolimpijske discipline.

- Izjave selektora Stojkovića su bile optimistične i želeo bi da čestitam fudbalskom Savezu Srbije na plasmanu. Mi smo kao narod naviknuti na sportske uspehe, na svetskom prvenstvu smo imali dobar učinak i nadam se da ekipa sa selektorom ima dovoljno iskustva. Od 2011. bilo 362 osvojene medalje medalje, kod paraolimpijskih disciplina od 2012. godine osvojeno je 127. medalja. Sve ovo govori o tome kolika je briga predsednika Vučića o sportu. Naši sportisti su dobili brojne hale, i terene za treninge kako bi imali što bolje uslove - rekao je Kešelj.

Informer

Kešelj je dodao naveo je kako smatra da će novi nacionalni stadion biti samo kruna svih ulaganja naše Vlade u sport i da će dozvoliti fudbalu da se dalje razvija u budućnosti.

Predsednik Vučić rekao je da će zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu vredeti 200 hiljada evra. Tri velelepna stadiona poput onog u Zaječaru izgledaju svetski i fantastično, a kao kruna svega toga biće nacionalni stadion što će dozvoliti našem fudbalu da se dalje razvija. U sportu je navažnije da dete u ranom periodu prođe fizičko vaspitanje, a ozbiljan sport dolazi kasnije - rekao je Kešelj.

Celu emisiju možete pogledati u videu: