Autor: Informer.rs

22.11.2023.

22:22

Foto: Informer

TV

Potomak ustaša vodi Argentinu u propast! SAD preko marionete udara na Putinov i Sijev BRIKS! (VIDEO)

Ekonomista Nemanja Antić ističe da novi argentinski predsednik veoma podseća na Zelenskog i da želi da uvede amertički dolar kao valutu u Argentini, umesto pezosa.

- Novi argentinski predsednik veoma podseća na Zelenskog i želi da uvede amertički dolar kao valutu u Argentini umesto pezosa. Pezos je bio pod velikim udarom inflacije u Argentini i novi predsednik Milej želi da uvede novi sistem u tu zemlju - rekao je Antić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da Amerikanci žele da uspostave kontrolu nad Argentinom, ne samo zbog suprotstavljanja BRIKS-u, već i da se dokopaju litijuma, kao i da uklone kineski uticaj u toj zemlji.

- Amerikanci žele da uspostave kontrolu nad Argentinom, ne samo zbog suprotstavljanja BRIKS-u, već i da se dokopaju litijuma koji je od izuzetne važnosti i biće još bitniji u budućnosti. Amerika je htela da pokaže Kini da može da utiče na Argentinu i da skloni kineski uticaj u toj južnoameričkoj zemlji - tvrdio je Antić.

Pukovnik u penziji Sreten Egerić navodi da je novi argentinski predsednik potpmak proustaških ekstremista i da je doveden od strane Amerike da bi udario na organizaciju BRIKS.

- Nije slučajno što je doveden od strane Amerike novi argentinski predsednik, koji je inače potomak proustaških ekstremista, baš pred ulazak Argentine u BRIKS i to je direktan udar na tu organizaciju. Dvadesetih godina je Argentina bila među najbogatijim zemljama na svetu, ali je posle hunte koju je Amerika postavila u toj zemlji, Argentina je krenula u sunovrat - kazao je Egerić.

Informer

Prema rečima našeg gosta Americi je bitno da izbije jednu ciglu iz BRIKS-a i želi da povrati kontrolu nad Južnom Amerikom preko Argentine, ali i da se meša u sukob u Izraelu.

- Argentina je velika zemlja i ima sličnu površinu kao i Ukrajina i ova južnoamerička zemlja je bitna Americi, jer ima kontrolu nad Ognjenom zemljom i prolazu iz Atlantika u Tihi okean, ali je i blizu Antartiku. Americi je bitno da izbije jednu ciglu iz BRIKS-a i želi da povrati kontrolu nad Južnom Amerikom i da je suština da parlament odlučuje o ulasku Argentine u BRIKS, a ne predsednik. Kaubojsko ponašanje Amerikanaca je prisutno i u pojasu Gaze gde se mešaju u sukob u Izraelu, gde ih na filmski način huškaju na rat - zaključio je Egerić.