Autor: Informer.rs

23.11.2023.

17:54

Foto: Zoran Sinko

TV

Gotovo je! Island nestaje sa lica zemlje zbog erupcije vulkana, a možda će se isto desiti i u Srbiji! (VIDEO)

Ivan Ristić, klimatolog, ističe da je vulkan stvorio haos na Islandu, jer kada je eruptirao krenule su reke lave i sumpor ozbiljno zagađuju vazduh i da ne može više da se živi na Islandu, kao i da je moguća erupcija i u Srbiji zbog ugašenih vulkana.

- Preko 800 godina je taj vulkan bio uspavan, a sada je proradio i stvorio haos na Islandu, jer kada je eruptirao krenule su reke lave koje ugrožavaju naseljena mesta, a sumpor koji izlazi iz zemljine kore ozbiljno zagađuje vazduh. Ne može više da se živi na Islandu i pitanje je da li će ikad moći da se živi na tom ostrvu, jer će gradovi biti uništeni, a lava se neće zaustaviti. Imamo 27 ugašenih vulkana u Srbiji i nikad se ne zna da li može da se desi erupcija i kod nas - rekao je Ristić.

Informer

Klimatolog Goran Marjanović navodi da Zemljina kora na kojoj živimo nije toliko čvrsta i da kada vidimo apokaliptične scene na Islandu zahvalni smo što imamo visoku tehnologiju koja prati sve katastrofe.

- Zemljina kora na kojoj živimo nije zapravo čvrsta kao što mi mislimo, to je odnos kao kora jabuke u odnosu na jabuku. Kada vidimo apokaliptične scene na Islandu moramo da budemo zahvalni što živimo u 21. veku, jer imamo visoku tehnologiju koja prati sve moguće nepogode i katastrofe - kazao je Marjanović.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu ispod: