Autor: Informer.rs

27.11.2023.

09:28

Foto: Informer

TV

Primirje traje, ali medijski rat u pojasu Gaze ne prestaje: Civilne žrtve imaju različitu vrednost! (VIDEO)

Srđan Perišić, profesor geopolitike, navodi da je Katar uporište pregovora između terorističkih organizacija i da je ta zemlja pod kontrolom SAD-a.

- Katar je poslednjih godina mesto gde se vode zvanični pregovori između terorističkih organizacija i neke druge sukobljene strane. Amerikanci su zaslužni za formiranje više terorističkih grupa i organizacija, da bi lakše vladali svetom. Katar se javlja i kao finansijer Hamasa i ta zemlja se nalazi pod kontrolom SAD, koje imaju tu vazdušno kosmičku bazu - rekao je Perišić.

Informer

Naš sagvornik dodaje i da je primirje u pojasu Gaze samo propaganda i da to zapravo medijski rat koji odgovara Izraelu i Amerikancima.

- Primirje u pojasu Gaze je samo propaganda i to je zapravo medijski rat koji se trenutno dešava na Bliskom istoku. Da su zapravo želeli primirje zaustavili bi totalno rat, a ne par dana. Ovaj navodni humanitarni prekid vatre ide u korist samo Izraelu i Amerikancima - tvrdio je Perišić.

Marko Lakić, novinar Politike, ističe da je pojava interneta promenila sve i da danas svako može da bude novinar i da snimi sve telefonom, ali da je problem što niko ne može da proveri da li su neke informacije lažne.

- U ratu prvo strada istina, niko ne mora da dobije ili izgubi u ovom sukobu. Internet je promenio sve, danas svako može da bude novinar i da snimi sve telefonom, ali problem je što tu nema urednika i nema nikoga da proveri da li su neke informacije lažne - rekao je Lakić.

Informer

Prema rečima Lakića hiljade civila je nažalost poginulo i niko ne poziva na mir, kao i da u ratu postoje skupe i jeftine žrtve, skupe žrtve su Izraelci, a Palestinci su jeftine žrtve.

- Palestinski civili su ugroženi i od izraelske vojske, ali i od sopstvenog Hamasa. Svet ima odstustvo empatije o civilnim žrtvama u pojasu Gaze, a hiljade civila je nažalost poginulo i niko ne poziva na mir. U ratu postoje skupe i jeftine žrtve, skupe žrtve su Izraelci, a Palestinci su jeftine žrtve - zaključio je Lakić.