Autor: Informer.rs

28.11.2023.

22:36

Foto: Informer/shutterstock

TV

Nadmenost Hila i Stoltenberga otima se kontroli! Bratina: NATO preti da Srbiju vrati u devedesete! (VIDEO)

Profesor Boris Bratina sa Univerziteta u Prištini istakao je kako Jans Stoltenberg prikriva Aparthejd koji se trenutno odvija na KiM, kao i da tenzije rastu, jer narod to više ne može da trpi.

- NATO nam stalno preti povratkom u devedesete. U samom toku tih pregovora sa njima konstantno su prisutne pretnje, već 2 godine govorim da NATO želi bar malu pobedu da ostvari ovde, ako već ne može u Ukrajini. Kristofer Hil postavlja uslov kako mi zbog formiranja ZSO treba šiptarima da damo međunarodno priznanje. Stoltenberg prikriva Aparthejd na KiM, jer samo fali da počnu da padaju rakete, a onda ćemo imati rat, jer narod više neće moći ovo da trpi. NATO i EU ne žele da u svojoj teritoriji imaju rupe kao što su Srbija i BiH. Trenutno ne možete naći nijednog Albanca koji bi bio voljan da napravi neki kompromis dok UČK ne bude slomljen. Ako se NATO nađe u još težoj situaciji nego što je sad tek onda će želeti da pregovara. Amerika je anticivilizacija, jer je sebe zasniva na istrebljenju drugih civilizacija, anglo-amerikanci su istrebili dva kontinent, Severnu Ameriku i Australiju - rekao je Bratina.

Informer

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost naveo je kako su tenzije na KiM rezultat više od 400 etniči motivisanih zločina nad Srbima i da je Srbija ta koja diplomatijom pokušava da ukaže na to.

- Trenutno se NATO pakt nalazi u procepu zbog situacije na Bliskom istoku i Ukrajini pokušavaju poruku da mogu da pokrivaju više žarišta u isto vreme. Mi smo preko 400 etničkih incidenata nad Srbima imali tokom ove godine zbog Kurtijevog terora. Do tenzija je upravo zbog toga i došlo, a Srbija u datim okolnostima pokušava diplomatijom da ukaže na to. U BIH im smeta što nisu funkcionalna država u kojoj stranac jednim potpisom može da utiče na njenu politiku. Srpska strana konstantno insistira na poštovanju Dejtona i to je sve, zato ZSO ne može da bude ustupak ka priznanju Kosova. EU je naš najveći partner sa kojim treba da sarađujemo, mi smo Evropu vekovima branili od najezda sa strane. Zato i postoji ona izreka dok je Evropa igrala i krala mi smo proveli vekove u rovovima - rekao je Miškeljin.