Autor: Informer.rs

03.12.2023.

13:44

Foto: Informer/shutterstock

TV

Modni kreator Saša Milojković: Današnja moda je brza i kodeks oblačenja se gubi! (VIDEO)

Modni kreator Saša Milojković naveo je kako danas devojke nisu upoznate sa kodeksom oblačenja i da ne znaju kada je nešto primereno za jutro, podne ili posao i fakultet.

- Jako volim i poštujem žene i ceo život sam proveo radeći za njih, svaka žena je moćna na svoj način i uz svakog jakog muškarca stoji jaka žena. Glavna inspiracija moje kolekcije je Laura Mirakjan koja je bila ministarka spoljnih poslova Italije koja je bila posvećena Jugoslaviji tadašnjoj. Prva revija u ambasadi Italije bila je upravo moja u saradnji sa Laurom. Preko 35 godina se bavim modomi još kao đak 5. gimnazije znao sam da me to zanima. Devojke danas ne znaju za kodeks odevanja u smislu šta je adekvatno za veče, dan ili posao i fakultet. Za to su odgovorne poznate ličnosti - rekao je Milojković.

Informer

Milojković je dodao da su naše žene uvek dobro obučene, ali da su vatrenije od Ruskinja i da temperamentom više podsećaju na Italijanke kao i samom fizionomijom i modom.

- Ruskinje su neverovatno negovane, jer je kultura tamo takva. Ruskinje retko kad sama pere kosu i  radi pedikir i bez obzira na to koliki im je budžet one će to uraditi u salonu. Fizionomijom i modom naše žene podsećaju na Italijanke, naše žene su uvek lepo obučene, ali su vatrenije od Ruskinja. Trenutno spremam novogodišnju kolekciju u kojoj su dominantne pantalone što je nešto što nisam praktikovao godinama, ali sam se adaptirao novom vremenu - rekao je Milojković.

Celu emisiju možete pogledati u videu: