Autor: Informer.rs

04.12.2023.

10:49

Foto: Informer/shutterstock

TV

Svetska stabilnost sve je bliža padu! Jović: Tenzija Brazila i SAD oko Venecele otvoriće nova žarišta! (VIDEO)

Novinar Nikola Jović istakao je da uprkos tome što je Italija članica NATO pakta, uvek održavala pozitivne bilateralne odnose sa Republikom Srbijom, čiji je bitan trgovinski partner.

- Dolazak premijerke Italije u Srbiju obeležilo je kraj nedelje, Italija je bitan trgovinski partner Srbije. Uprkos tome što je članica NATO, Italija je uvek imala dobre bilateralne odnose sa Srbijom. Gospođa Meloni je kao neko kome su vera i porodica jako bitni osetila je bliskost sa našom zemljom - rekao je Jović.

Informer

Jović je dodao kako u medijskom ratu učestvuje ceo svet i da će sukobom Brazila i SAD oko pitanja Venecuele, potencijalno otvoriti nova žarišta na kontinentu.

- Izraelove tvrdenje o ubijenim bebama od strane Hamasa nisu bile istine, ali su to uradili kako bi se brutalnostima urezali ljudima u pamćenje. U njihovom medijskom ratu učestvuje ceo svet, sa druge strane Brazil i SAD došle su u sukob oko Venecuele, što rizikuje otvaranje novih žarišta, kao što je bilo ono u Nagorno Karabahu. Što se tiče Ukrajine, javno mnjenje se polako priprema novom retorikom kako bi se ljudi spremili na loš scenario koji očekuje Ukrajinu, čija vlada trenutno govori da neće da pregovara ako Rusija ne pristane da im plaća ratne reparacije. Slom Ukrajine neće doći sutra ali je definitivno neizbežan, kada će se fokus Zapada okrenuti negde drugde - rekao je Jović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: