06.12.2023.

13:16

Foto: Informer

TV

U Beogradu se unapređuje kultura stanovanja! Evo kako se srpska prestonica razvija iz godine u godinu! (VIDEO)

Direktor marketinga Javnog preduzeća Gradsko stambeno Igor Ćurčić rekao je da akcija "Najlepši ulaz u Beogradu" nešto što se tradicionalno organizuje.

- Fali nam to da ne posmatramo sve preko svog paga kao nešto tuđe. Stanari zgrade treba da imaju tu svest da je zgrada njihovo vlasništvo. Gradsko stambeno preduzeće danas održava i savremene kompleskse zgrada. Tu govorim i o tehničkom održavanju. Kompleksa zgrada je sve više. Ovo je vrlo brzorastuća metropola. Nedavno smo preuzeli Gornji grad u Zemunu i Beograd na vodi - rekao je Ćurčić.

Informer

Igor Ćurčić

On je obratio pažnju na sve ono što građani sami mogu da poboljšaju u svom gradu, ali i u svojoj zgradi, pre svega.

- Mi imamo ružan običaj da se pitamo šta je grad i šta je država uradila za nas, a nikada se ne pitamo šta mi možemo da uradimo. To je pre svega da ne bacamo pikavac na ulicu i da čuvamo hodnik naše zgrade. Imali smo cenovnik koji je fiksiran. Oni nisu mogli da kažu da im čistimo svakoga dana i da oni plate više. Beograd na vodi pomera neke granice. Kao javno preduzeće mi smo uspeli da pobedimo na konkursu 5 privatnih preduzeća i time pokazujemo da smo spremni da odgovorimo na svaki zahtev. Ako hoćemo da Beograd stane rame uz rame sa drugim evropskim metropolama, to podrazumeva i nove portale i mnoga druga usavršavanja - rekao je Ćurčić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: