Autor: Informer.rs

07.12.2023.

18:16

Foto: Informer

TV

Satanizam stranih pesama! Prizivanje đavola kroz tekstove! (VIDEO)

Pevačica Seksi Sandra objasnila je kako su današnje pesme "smuti pa prospi" i da vulgarni tekstovi više danas nisu toliko kontraverzni kao što su to nekada bili.

- Većina grupa u današnje vreme liče jedna na drugu i takvi tekstovi iako vulgarni, nisu više toliko kontraverzni. Danas su psovke i provokatvni nazivi i teme nisu se tako lako plasirale ranije, što vidimo u slučaju pesme Mobi Dika "Rodićeš mi sina". Današnje pesme su više smuti pa prospi, jer je to ono što se danas traži i sva ta provokativnost više služi u komercijalne svrhe. Od ovih modernih izvođača znam za Desingericu koji mi je komšija i za Breskvicu koja jako lepo peva - rekla je Sandra.

Informer

Tekstopisac Ljiljana Jevremović istakla je da tinejdžerima takva muzika bude samo faza i da lično poznaje brojne ljude koji su slušali takvu muziku u mladosti i koji su danas uspešni ljudi.

- Za nas je đavo smešan i ne izaziva u narodu burnu reakciju kao nekada. U principu radi se o koketiranju sa satanizmom, što ne znači da će se to strašno odraziti na mlade. Jer tinejdžerima to bude samo faza, poznajem ih nekoliko koji su slušali takvu muziku, a danas su uspešni ljudi. Mi ovde nismo toliko usamljeni kao u Americi i to ne može da nas drži dugo. Vi možete čoveku predstaviti nešto prosto što je lepo predstavljeno što će čoveku biti pamtljivo, jer nekada pametovanjem se u tekstu gubi poenta. Ranije su produkcija i menadžeri birali pesme, a izvođač se ništa nije pitao. Sa Kebom nisam htela da sarađujem jer mi je uvek bio isfolirana, ali je bio toliko uporan pa mi je bio interesantan - rekla je Jevremovićeva.

Celu emisiju možete pogledatu u videu: