Autor: Informer.rs

11.12.2023.

10:31

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Dok je žuta dušmanska ekipa radila protiv države i crkve, Vučić je obnavljao Hilandar i Hram Svetog Save!

Teolog Miloš Stojković navodi da su crkva, vojska i porodica stubovi i osnovni postulati jednog normalnog društva, kao i da je donesen prvi put u istoriji zakon o Hilandaru, što opozicija nije učinila.

- Crkva, vojska i porodica su stubovi i osnovni postulati jednog normalnog društva. Mi, Srbi, poštujemo sve koji žive u našoj zemlji, ali moramo da se fokusiramo na zavet Svetog Save i da ulažemo u naše svetinje. Mi smo svedoci prvog zakona o Hilandaru i tako smo ušli u istoriju, a u zakonu piše da država mora brinuti o manastiru i Svetoj Gori zauvek. Žuta ekipa je imala priliku da obnovi Hram i da donese zakon o Hilandaru, ali to nisu uradili - rekao je Stojković.

Informer

Naš sagovornik dodaje da je predsednik Vučić je uvek brinuo o našoj zemlji i Srbima koji se nalaze na svim delovima sveta, dok prema njegovim rečima, drugi dušmani rade protiv države i mrze sopstvenu zemlju nazivajući je genocidnom tvorevinom.

- Nikada nije bila bolja saradnja između države i crkve, a sve je počelo od perioda 2012. godine, ja nisam političar, ali znam da je država uložila novac u mnoge manastire i crkve, a jedan od najvećih projekata je bio završetak izgradnje Hrama Svetog Save, koji je najlepša svetinja u pravoslavnom svetu. Predsednik Vučić je uvek brinuo o našoj zemlji i Srbima koji se nalaze na svim delovima Evrope i sveta, dok drugi dušmani rade protiv države i mrze sopstvenu zemlju nazivajući je genocidnom tvorevinom - tvrdio je Stojković.