Autor: Informer.rs

15.12.2023.

13:19

Foto: Shutterstock/Masha Bandjur

TV

Devojka iz Konga zaljubljena u našu kulturu: U Srbiji se osećam se kao kod kuće! (VIDEO)

Ekonomistkinja Stela Muleka istakla je da joj je momak bio iz Srbije i da je to bio prvobitni razlog što je ovde došla, ali da je posle odlučila da ovde ostane i nastavi sa školovanjem.

- Pre 10 godina kada sam završila osnovnu školu u Kongu otišla sam u Kinu da završim studije, nakon čega sam se vratila u Kongo. Kada sam prvi put došla u Srbiju bilo mi je jako hladno, jer je bila zima. Odlučila sam da ostanem da nastavim školovanje, ovo je sada moj dom i osećam se kao kod kuće. Momak mi je bio Srbin i bio je glavni razlog što sam ovde došla, a srpska ekonomija mi je bila zanimljiva jer je u tranziciji i htela sam ovde da naučim kako da poboljšam svoju zemlju - rekla je Muleka.

Informer

 

Muleka je dodala da je srpski jezik učila na Filološkom fakultetu i još uvek savladava padeže.

- Nisam imala problema sa prihvatanjem od strane društva i stekla sam mnogo prijatelja koji se prema meni ophode kao da sam odavde. Srpski sam naučila tako što sam izučavala jezik sa Filološkom fakultetu ali se još borim sa padežima, ovde me dosta ljudi primećuje ali ne osećam se kao da sam drugačija od drugih - rekla je Muleka.

Celu emisiju možete pogledati u videu: