Autor: Informer.rs

20.12.2023.

09:13

Foto: Informer

TV

SPS u krizi! Milićević: Potrebna je duboka analiza unutar stranke da bi se nešto promenilo! (VIDEO)

Član glavnog odbora SNS-a Branislav Ivković naveo je da oni koji su tvrdili da posotji neregularnosti na izborima su mogli to da slikaju telefonima, ali to nisu uradili, jer ih nije bilo.

- Tepićeva pokušava da izvrši nemoguću misiju, na N1 sam video 15 reportera koji su bili oko Skupštine i pričali o nekoj krađi, a niko ne navodi konkretne primere. Konstantno su govore o nekim studentima koji su na protestima, mladih je tamo jedva bilo. Birački spiskovi su bili javni sa 5.100 izbornih posmatrača kako stranih tako i domaćih. Mogli telefonima da slikaju ako su uočili neku nepravilnost na biralištu, ali to nisu uradili, jer ničega nije bilo. Nakon izbornih rezultata 1996. godine otišao sam kod Slobodana Miloševića rekao sam mu da ćemo izgubiti izbore, na šta je on rekao da opozicija ne zna kako da upravlja državom i njenim sektorima i tada je počela propast SPS-a. Mira Marković je zagovarala moje isključenje iz SPS-a čemu sam se opirao, ali nisam imao izbora - rekao je Ivković.

Informer

 

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević istakao je da ne može jedan čovek biti odgovoran za izborni neuspeh već je potrebno napraviti dublju analizu u okviru same stranke.

- Nisu ključni ljudi otišli iz SPS, jer da je tako ona nebi bila relevantna 33 godine, a usponi i padovi su normalna pojava. Nikada ne može jedan čovek da bude odgovoran za loše izborne rezultate, jer morate analizirati opštinske i gradske odbore. Dok se ta analiza unutar SPS ne napravi nema mesta daljim tvrdnjama. SPS će morati jasno da definiše svoje ciljeve, 2006. godine stranka je bila na kolenima pa je to nekako pregurala - rekao je Milićević.

Celu emisiju možete pogledati u videu: