Autor: Informer.rs

20.12.2023.

22:29

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Zapad se igra vatrom u ruskom dvorištu - huškaju svoje evropske pione u sigurnu smrt! (VIDEO)

Pukovnik u penziji Ljuban Karan ističe da Amerika prebacuje rat u Ukrajini na leđa Evrope, a da sama Ukrajina ne može da se bori protiv nadmoćnije Rusije.

- Borelj ovim izjavama u Briselu je rekao da Evropa ne želi pregovore i Amerika prebacuje rat u Ukrajini na leđa Evrope, jer im taj sukob stvara ogromne probleme u ekonomiji. Ukrajini fali i ljudstva, a polako im nestaje i vojna tehnologija, jer prestaju izvori pomoći, a Ukrajina ne može protiv daleko nadmoćnije Rusije - rekao je Karan.

Informer

Prema rečima pukovnika Zapad zavarava Ukrajinu da im šalje vojnu pomoć, kao i da postoji rizik na Baltiku da dođe do otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije, zbog slanja nemačke vojske na rusku granicu.

- Zapad je poslao vojsku u Ukrajinu i to pancir bataljon koji ide uz tenkove, a Ukrajina je već izgubila te tenkove. Zapad zavarava Ukrajinu da im šalje vojnu pomoć, a zapravo je potpuno suprotno. Postoji rizik na Baltiku da dođe do otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije. Amerikanci šalju vojsku u Evropu da bi zastrašili Ruse, ali to im ne ide od ruke. Olaf Šolc želi da mobiliše Evropljane protiv Rusa i šalje nemačku vojsku na ruske granice, a tako će samo izazvati da se Rusi mobilišu još više - objasnio je Karan.

Igor Damnjanović, novinar "IN4S", kaže da se Rusija ne plaši gomilanja nemačke vojske na ruskim granicama, kao i da SAD uslovljava ekonomski nemačku vojsku.

- Rusija se ne plaši gomilanja nemačke vojske na ruskim granicama. Pojedine nemačke novine su objavile da se nemačka i ukrajinska vojska povlače polako sa položaja i navode da vojna tehnologija polako otkazuje, jer nema izdržljivost za dugoročni rat. Ruska ekonomija ostvaruje rast više nego evropska ekonomija koja je u stagnaciji. Nemačko gomilanje vojske je uslovljeno kupovinom naoružanja iz SAD i ulaganje u vojni budžet. Narod Nemačke se protivi ovakvoj politici i načinu ratovanja i ulaganja u Ukrajinu - tvrdio je Damjanović. 

Informer

Politički filozof Dragoljub Kojčić navodi da Zapad zaoštrava politiku ka Rusiji i da je NATO došao do samih granica Rusije, što može da prouzrokuje ozbiljan sukob.

- Zapad zaoštrava špic politike ka Rusiji i situacija je veoma napeta, još od rušenja Berlinskog zida. Ovo više nije hibridni, već postaje totalni rat protiv Rusije i Evropa želi sada da se opet suprotstavi ruskoj sili. NATO je došao do samih granica Rusije i sada ugrožavaju bezbednost Ruske Federacije i zato može da dođe do ozbiljnog sukoba. Noć je najtamnija pred zoru i Amerikanci žele da se izvuku iz sukoba, da bi uvalili Evropu u rat - kazao je Kojčić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da Zapad ovakvim pretnjama ka Rusiji zapravo želi da zaplaši celu Evropu, ali i da se menja političko raspoloženje u mnogim evropskim zemljama.

- Političko raspoloženje u Evropi je neminovno i veoma poljuljano, videli smo velike promene u Italiji, Slovačkoj, Holandiji i odavno slučaj Mađarske i Viktora Orbana. Zapad ovakvim pretnjama ka Rusiji zapravo želi da zaplaši celu Evropu. Ekonomija će se sigurno odraziti na izbore sledeće godine u svetu i u Evropi - zaključio je Kojčić.