Autor: Informer.rs

22.12.2023.

08:58

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Stravičan masakr u Pragu! Česi želeli da imaju duge cevi, ali će sada sigurno razmisliti o novom zakonu

Milutin Ilić iz Evropskog instituta u Pragu objasnio je detalje masakra u Pragu.

- I dalje smo potrešeni događajima iz naše zemlje, a sada vidimo ove užasne događaje u Pragu. Prema češkom tužilaštvu većina žrtava je identifikovano, a ubicin identitet će se naknadno otrkiti. Ubica je najavio da želi da se ubije, a onda je otišao na fakultet i ubio je 14 ljudi. Policija je eliminisala napadača i devastiran je leš i samim tim se i dalje utvrđuje pravi identitet ubice - tvrdio je Ilić.

Informer

Milutin Ilić

Novinar Informera Nenad Matejić ističe da ubica osim užasnog masakra u Pragu, postoji mogućnost da je to lice zaduženo za još neke zločine.

- Okrutno ubistvo muškarca i bebe se desilo pre masakra u Pragu i sada postoji mogućnost da je ovo lice koje je odgovorno za masakr, stoji i iza drugog zločina. On je čovek koji želi da ubija i ne možemo da opišemo čoveka koji ima psihičke poremećaje. Divlje zveri kao on, moraju u sekundi biti eliminisani - kazao je Matejić.

Informer

Naš novinar dodaje i da su Česi želeli zakone o oružju, koje omogućava posedovanje,a li da će razmotriti to posle masakra.

- Česi su se bunili protiv zakona o posedovanju oružju i želeli su da imaju oružje kod sebe i da koriste duge cevi zbog serije islamističkih napada u Evropi. Zbog tih zakona, ubica je imao mogućnost da poseduje snajper kod sebe, kojim je izvršio zločin, samim tim vodiće se polemika da li treba držati te zakone i dalje - zaključio je Matejić.