22.12.2023.

21:30

Foto: Informer

TV

Aljbin Kurti objavio da će sam da napiše moderan statut Zajednice srpskih opština! Pogledajte Dnevnik televizije Informer! (VIDEO)

-Sutra u podne otvara se deonica Lajkovac-Divci u dužini od 12 kilometara. "Ponosan sam na Srbiju i na ljude koji vredno rade" - rekao je predsednik Aleksandar Vučić. Još 5,2 km do Valjeva biće izgrađeno u 2024. godini. "Sa ovih 12 kilometara Valjevo i Beograd su na neverovatan način približeni. Srbija će do 2027. godine da se gradi po ubrzanom tempu" - dodao je Vučić. 

-Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da opozicija i CRTA žele da destabilzuju Srbiju, što se ne dešava ni u jednoj drugoj demokratskoj državi. "Ovo je direktna destabilizacija Srbije" - izjavila je premijerka. Država se optužuje da je lažirala izbore, ali se istovremeno ne nudi ni jedan jedini dokaz za to.

-Nosilac liste "Mi - glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da oni ne žele da podrže ni vlast ni opoziciju, ali da će u slučaju nasilja na ulicama, podržati vlast. "Onda su se obratili svojim zaštitnicima sa Zapada. Protesti su dosta mlaki" - rekao je Nestorović.

-Aljbin Kurti objavio da će sam da napiše moderan statut Zajednice srpskih opština. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da je Aljbin Kurti danas podržao Đilasovu listu "Srbija protiv nasilja". Kurti je optužio Aleksandra Vučića i Beograd za nepravilnosti na izborima. Aljbin Kurti je od lidera srpske opozicije nazivan intelektualcem.

-U saobraćajnoj nesreći povređeno 5 ljudi od kojih su svi lakše povređeni. Sudar se dogodio u Nišu kada je autobus udario u automobil.

-Sve za ljubav! Srpska snajka doselila se u našu zemlju iz Zambije. Patricija Kaunda udala se za Srbina iz Čačka. Ona je izjavila da je najviše oduševljena hranom i snegom koji je ovde prvi put videla.

-Nesvakidašnji slučaj volonterstva u opštini Inđija. Jedna Kineskinja pre mesec dana se doselila u Srbiju i pridružila se volonterima Crvenog krsta. Glavni okidač za pristupanje ovoj organizaciji bio je taj što je i sama dobila pomoć kada joj je bila potrebna. Sporazumeva se sa drugima putem aplikacije na mobilnom telefonu, što predstavlja jedini način njihove komunikacije.

Dnevnik Televizije Informer pogledajte u videu ispod: