Autor: Informer.rs

23.12.2023.

10:52

Foto: Masha Bandjur/AP

TV

Demokrate bacaju američki novac! Bajdena očekuje izborni poraz zbog Ukrajine! (VIDEO)

Reditelj Ljubiša Ristić naveo je da su Francuzi pored Amerikanaca takođe u panici, jer ih afrički narodi izbacuju iz njihovih bivših kolinija i konačno se osamostaljuju.

- Američko igranje sa naftom košta živote hiljade civila u Gazi među kojima ima mnogo dece što čini svet nepodnošljivim. Si Đin Ping je rekao da uopšte ni sporno hoće li Tajvan pripasti Kini i da će do toga doći, sa druge strane imate pristup Finske i Švedske u NATO i dolazak američke vojske u taj teo arktičkog kruga. Francuzi su takođe u panici, jer ih afrički narodi izbacuju iz kolonija u cilju postizanja konačne nezavisnosti. Amerikanci žele da se umešaju u nove trgovinske rute kojima dominira Kina - rekao je Ristić.

Informer

 

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je kako zabrana kandidature Donalda Trampa na predstojećim izborima u Koloradu ne znači ništa, ukoliko to ne podrži federalni sud.

- To što je Kolorado zabranio Trampu da se kandiduje ne znači puno, jer federalni sud mora to da podrži, a Tramp je pretnja njihovoj dubokoj državi zato što bi prihvatio interese Rusije u Ukrajini i obustavio rat u Izraelu. Ako se šitski svet uključi u rat na Bliskom istoku imaćete milionske armije koje ratuju širom sveta i samim tim i treći svetski rat. Istorijski su američki predsednici gubili izbore kada su finansirali velike ratove, kao što to radi Bajden u Ukrajini - rekao je Blažić.

Informer

 

Novinar Nikola Jović objasino je da Donald Tramp iako bude izabran, teško će moći da obrne štetu koju trenutno pravi demokratska vlada Džozefa Bajdena.

- Pitanje je da li će Donald Tramp ako bude izabran, uspeti da obrne ogromnu štetu koju SAD pravi u svetu, jer do tada ima još godinu dana za koje vreme mogu se produbiti postojeći konflikti i otvoriti novi. Vojno-industrijskom kompleksu i korporativnim medijima duboke države odgovaraju ratovi, a demokratski nastrojenim građanima to nikako ne ide u korist. Bajden će verovatno nastojati da konflikte ublaži do izbora, kako bi demokrate mogle da ratuju još većim intenzitetom - rekao je Jović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: