Autor: Informer.rs

04.01.2024.

12:57

Foto: Informer

TV

Zverski zadavio maloletnicu! Sin ubice ubio devojku u Nemačkoj! (VIDEO)

Analitičar bezbednosti Žarko Popović istakao je da ukoliko se momak više puta sastajao u šumi sa devojkom, radi se o predumišljaju što potencijalno isključuje mogućnost da je mentalno oboleo.

- Momak koji je ubio devojku u Nemačkoj je u fazi tužilačke istrage i ne zna se mnogo o njemu. Prvo se njegov računar i mobilni telefon moraju obraditi da se utvrdi da li je pripadao nekom kultu i da li je bio inspirisan svojim ocem. Nakon toga idu psihijatrijska veštačenja da se utvrdi da li je mentalno zdrav kao i motiv ubistva i da li je on nju odvukao u šumu ili su se tamo sastali. Ako se više puta sastajao sa tom devojkom, realnije bi bilo da je ubistvo počinio sa predumišljajem što bi isključilo ili smanjilo mogućnost mentalnog oboljenja. Bitno je utvrditi odnos između oca kako bi se ustanovio nekakav motiv. Sudska medicina veoma lako može da nabavi njegov DNK sa njenog tela i utvrdi njegovu krivicu - rekao je Popović.

Informer

 

Advokat Dragoš Cukavac naveo je kako je otac ubice tvrdio kada je počinio svoj zločin da ga je Alah naveo na tako nešto, što ukazuje na potencijalno postojanje verskog fanatizma.

- Maloletnička delikvencija je u porastu kako u svetu tako i ovde. Propisi u Nemačkoj što se tiče krivičnog prava i ubistva kod maloletnika, isti su kao i ovde gde se može izreći maksimalna kazna od 10 godina zatvora. Otac mladića takođe je izvršio ubistvo i trenutno je na psihijatriji, jer se utvrdilo da boluje od šizofrenije zato nije isključeno da je mladić takođe mentalno oboleo. Kada je njegov otac počinio ubistvo pozivao se na to da mu je Alah rekao da to uradi zbog čega da postoji i mogućnost verskog fanatizma - rekao je Cukavac.

Celu emisiju možete pogledati u videu: