08.01.2024.

10:29

Foto: Zoran Sinko

TV

Amerika uskraćuje pomoć Prištini? Dobre vesti konačno stižu iz SAD-a! (VIDEO)

Novinarka Olivera Miletović rekla je da je u današnjem svetu sve moguće, mada smatra da ne treba davati nikakav specijalni status ovoj izjavi.

-Kosovo i Metohija je vulkan koji tinja veš 200 godina. Sve više Albanci postaju vukovi koji imaju zakonsko pravo na ovcu. Ništa od toga ne bi bilo da ne postoji Zapad. Oni želi da se odreknemo, da prihvatimo Zajednicu srpskih opština. To će teško ići jer postoji nešto što se zove istorijsko pamćenje, a o čemu oni ne znaju ništa. Ovaj svet ne činimo samo mi. Ovaj svet čine duše mrtvih, mi i oni koji će se roditi. U svakom od nas tinja to da smo mi deca kosovskog zaveta. Srbima je Kosovo religija. Mi smo deca kosovskog zaveta. Kada bismo se toga odrekli, mi više ne bismo bili isti narod. Ovaj svet je lanac, kontinuitet. Sve te njihove inicijative su deo dnevne politike. To je ispit za nas. Možda oni misle da smo mi najgora generacija i da ćemo predati  Kosovo- rekla je Miletovićeva.

Informer

Olivera Miletović

Ona se nadovezala na različite torture koje su Srbi na Kosovu trpeli godinama i nadovezala se na slučaj Đorđa Martinovića.

-Da li je danas teže? Ja pamtim vremena kada je bilo mnogo teže biti Srbin u Srbiji. Ja pamtim... Bila sam devočica u to vreme kada je Đorđe Martinović napadnut na svojim njivama. Njemu su Albanci u debelo crevo ubacili motku na kome je bila razbijena flaša. Operisala su ga dva albaska lekara koja su tu flašu razbili umesto da je izvade. Nekako je došao do Beograda i VMA. To je postalo političko pitanje. Onda se pojavljuje Dolanc koji je napravio novu grupu lekara koji tvrde da je on to sam uradio. Tada je taj hrabri doktor odveo Martinovića u London. Tada smo dobili izveštaj da je najmanje tri osobe moralo učestvovati u tome, dakle da nikako nije mogao to sebi uraditi sam- rekla je Olivera Miletović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: