Autor: Informer.rs

12.01.2024.

10:08

Foto: Maša Banđur

TV

Neće imati ko da ratuje za Zelenskog! Ukrajinci hoće da beže od nove mobilizacije! (VIDEO)

Dopisnik Politike Željko Šajn naveo je da možemo doći u situaciju da Zapad postane duboko fragmentiran po pitanju Rusije i celokupnog Balkana.

- Ne znam koliko je realan scenario da ukrajinski muškarci pobegnu od mobilizacije i naprave novu vladu, ali Zelenski pravi veliku grešku što ne želi da razgovara sa Rusijom za šta mu se smanjuje mogućnost. Možemo doći u situaciju se Zapad fragmentira po pitanju Rusije i Balkana. Nemačka pokušava da se nametne kao vođa Evrope, ali Rusija, SAD i Francuska će nastojati da obustave te aspiracije - rekao je Šajn.

Informer

 

Novinar i publicista Drago Delić istakao je da ukoliko Ukrajina sa Zapada ne povrati svoje građane, imaće velikih logističkih problema.

- Ogroman broj Ukrajinaca je već raseljen po zapadnoj Evropi i čak i da bude nove mobilizacije neće imati više ko da ratuje. Ukoliko Ukrajina sa Zapada ne dobije svoje građane koji su se odselili biće u velikom logističkom problemu. U Nemačkoj raste nestabilnost dok Vladimir Putin ostvaruje ekonomski rast i podršku naroda. Rusija je iskporistila rat da usavrši svoju vojnu industriju. Nadam se da će u pregovorima Rusije i Ukrajine biti neko ko neće bit Zelenski i ko će racionalno prići Rusiji - rekao je Delić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: