Autor: Informer.rs

17.01.2024.

10:31

Foto: Informer

TV

Očekuje nas još krvavija godina na svetskim žarištima! Zapad i Istok u indirektnom sukobu putem proksi ratovanja! (VIDEO)

Novinar Nikola Jović navodi da Zapad i Istok ratuju u tzv. proksi ratovanju preko drugih država.

- Tokom Hladnog rata nijedan Rus ili Amerikanac nije stradao u direktnom sukobu, već je to bilo posredno preko nekih drugih država, u proksi ratovanju na frontovima u raznim zemljama. Ovde nije reč o ratu Irana i Pakistana, Izraela i Palestine, već o sukobu Zapada i Istoka. Kada Huti napadnu američke ili britanske brodove, to je posredan napad Irana na te zemlje - istakao je Jović.

Informer

Prof. dr Zoran Milosavljević ističe da velike sile ratuju preko manjih zemalja, kao i da nas očekuje još krvavija godina na svetskim žarištima.

- Prethodne godine smo videli pojam proksi ratovanja, a to znači da velike sile ratuju preko manjih zemalja. Ako se ovako nastave ratovi i svetska žarišta, možemo očekivati još krvaviju godinu. Pogledajmo samo sukobe koji su se dešavali decenijama i uvidećemo zašto postoji opasnost od novih konflikta, a razlog je što se nisu rešili kada je trebalo - naveo je Milosavljević.