Autor: Informer.rs

18.01.2024.

13:10

Foto: Informer

TV

Zbogom legendo! Košarkaški svet se oprašta od Dejana Milojevića! (VIDEO)

Bivši košarkaš Goran Grbović ističe da je gubitak Dejana Milojevića ogroman i kaže da je Dejana znao od mladih dana i znao je kakva je on ljudska veličina bio.

- Ovo je nenadoknadiv gubitak za nas sve, ne samo za košarkaški svet. Ne mogu da vam opišem koliko mi je teško i kakav je to bio talenat. Znao sam ga od vremena kada je imao 15 godina i već tada je bio snalažljiv i pametan. Gde god da je bio, kao trener ili igrač bio je veoma voljen. Rezultat njegovog rada bio je u njegovom karakteru, nikada ga nisam video da nije bio nasmejan i raspoložen, prava ljudska veličina - rekao je Grbović.

Informer

Naš urednik sportske rubrike Vladimir Tomković kaže da je stanje Dejana Milojevića bilo teško i da našalost nije moga da se izbori sa srčanim udarom i dodaje da se ceo košarkaški svet oprašta od velikana.

- Prve informacije iz Amerike su bile veoma šture, a posle smo tek saznali da je doživeo srčani udar. Mnogi naši sportisti su slali poruke podrške Milojeviću, između njih i Novak Đoković i tada smo svi znali da je stanje ozbiljno. Kada je hitna pomoć došla i shvatila u kakvom je stanju Milojević, uvidela je da on ima male šanse da preživi. Ceo košarkaški svet se oprašta od njega, da li bili klubovi i igrači sa kojima je sarađivao ili bili njegovi rivali. Biće sahranjen u Beogradu, ali pre toga će biti izvršena obdukcija u Americi - istakao je Tomković.

Informer

Kardiohirurg prof. dr Miljko Ristić navodi da su srčane smrti kod sportista sve češće i da su najviše na udaru sportisti koji se bave zahtevnim sportovima kao što su fudbal i košarka.

- Bio je velika legenda i jako dobar čovek. Srčane smrti kod sportista su sve češće i to je veoma opasno. Najviše su na udaru sportisti koji se bave najzahtevnijim sportovima kao što su fudbal i košarka. Ključna stvar je da li je Dejan Milojević išao na neke preglede i imao neke probleme sa srcem koji su zapravo uticali na iznenadnu smrt - objasnio je Ristić.