20.01.2024.

11:34

Foto: printscreen

TV

Održana ceremonija obeležavanja godišnjice smrti srpskih velikana! Danas je dan sećanja na Živojina Mišića, Petra Bojovića i Pavla Jurišića Šturma! (VIDEO)

Vence je položio i odao počast u ime Vlade Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić i Dejan Antić i vršilac dužnosti pomoćnika ministra za boračko invalidsku zaštitu Sanja Lakić.


Vence je položila i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici grada Beograda, potomci istaknutih vojskovođa kao i predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija i građani.

Novinarka Informera  Branka Lazić bila je na licu mesta i razgovarala sa Dejanom Antićem, državnim sekretarom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Informer

Dejan Antić

-U sladu sa državnim programom obeležavanja važnih istorijskih događaja, danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odaje počast dvojici srpskih vojvoda i jednom slavnom srpsom đeneralu. U pitanju je vojvoda Živojin Mišić, koji se upokojio 20. januara 1921. godine, vojvoda Petar Božović koji se upokojio 19. januara 1945. godine i đeneral Pavle Jurišić Šturm koji se upokojio 14. januara 1922. godine. Moje kolege i ja  ćemo danas odati počast srpskim herojima i velikanima - rekao je Antić.

Uključenje Dejana Antića možete pogledati u videu ispod: