Autor: Informer.rs

22.01.2024.

10:48

Foto: Miloš Rafailović

TV

Gori mu pod nogama! Bajden nudi državu Hamasu da bi pridobio arapske glasače! (VIDEO)

Miroslav Stojanović bivši dopisnik Politike iz Nemačke objasnio je da Džozef Bajden nudi mirovno rešenje Hamasu u cilju pridobijanja 3 miliona arapskih glasača u SAD.

- Pravo samoodbrane Izraela niko ne poriče, ali ono što rade u Gazi daleko prelazi tu granicu. Zato ih je sa razlogom Južnoafrička Republika tužila za ratne zločine. Bajden sada pokušava da ponudama prema Palestincima umiri tenziju pred izbore, jer SAD ima 3 miliona arapskih glasača koji su do sada uvek glasali za demokrate. Izrael smatra da ima prava da se brani i da je sve krenulo od oktobarskog napada Hamasa, Netanjahuova vlast nastoji da očisti Palestince i ni ne razmatra formiranje palesktinske države - rekao je Stojanović.

Informer

 

Profesor geopolitike Srđan Perišić ukazao je na ubistvo Ritseka Rabina kao momenat sprečavanja međusobnog priznavanja Izraela i Palestine, kao i na sumnjivu smrt Jasera Arafata.

- Izrael se uopšte ne obazire na žrtve i jasno je da im je meta ceo narod, a sve muškarce u Gazi karakterišu kao pripadnike Hamasa i streljaju ih. Gaza je opasana visokim zidovima opasan bodljikavom žicom, decenijama su se rađale generacije Palestinaca koje su živele u tim uslovima pa je razumljivo zašto su spremni za borbu. Ubistvom Ritsek Rabina izraelskog zvaničnika prekinute su mogućnosti međusobnog priznanja od strane Izraela i Palestine. Ubio ga je jevrejski atentator, a Jaser Arafat koji je sa Rabinom radio na miru umro je pod sumnjivim okolnostima - rekao je Perišić.


Celu emisiju možete pogledati u videu: