Autor: Informer.rs

23.01.2024.

09:21

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Đilasova opozicija sikće dok, srpska vlast vodi nezavisnu politiku! Sad im je kriva Rusija! (VIDEO)

Novinar Dejan Anđus istakao je da delovanje predsednika u pogledu na projekat EXPO 2027 nailazi na zamerke u ruskim krugovima koji projekat gledaju kao prozapadni potez Srbije.

- Izbori u Srbiji su završeni i pobednik je poznat, dok kraja marta bi trebala biti formirana Vlada. Siguran sam da će SNS formirati gradsku vlast, opozicija zaboravlja da ovo nisu devedesete i da isti politički pritisci tog vremena danas nisu uspešni. Delovanje predsednika Srbije nailazi na zamerke iz ruskih krugova, jer su projekti poput EXPO-a proevropski zato za razliku opozicije ne vidim taj "ruski uticaj" u vlasti Srbije. Pobune i demonstracije su im propale zajedno sa štrajkom glađu pa bi se mogla napisati knjiga o njihovim neuspesima - rekao je Anđus.

Informer

 

Anđus je dodao naveo je da opozicija naziva fašizmom sve poteze vlasti koji im se ne dopadaju.

- U izveštaju Saveta Evrope videli smo da su oni podržali ove izbore, a pojednici iz opozicije su u očaju vadili reči predsednika iz konteksta u nadi da će nešto postići. Opozicija sada fašizmom naziva sve poteze vlasti koji im se ne dopadaju, a koji mogu samo dobro doneti Srbiji. Za EXPO 2027 se očekuje da će doneti milijarde evra investicija, a Zapad ga je podržao što opozicija smatra fašizmom. Đilasovci sada kritikuju ruski uticaj u Vladi, a kada to bude opovrgnuto onda krive vlast da se priklanja Zapadu - rekao je Anđus.

Celu opoziciju možete pogledati u videu: