24.01.2024.

10:29

Foto: Informer

TV

Kurti želi novu 1999! Naoružanje naše zemlje služi da odvrati sve potencijalne agresore! (VIDEO)

Specijalni savetnik ministra odbrane Predrag Rajić objasnio je kakve su želje i pretenzije Aljbina Kurtija prema Srbiji.

-Mislim da je politika Aljbina Kurtija da izazove rat. On želi oružani konflikt između Srbije i NATO saveza. Čini mi se da on želi da se ponovi 1999. godina. Svi ovi pritisci koje trpe Srbi na Kosovu ima za cilj da stvori atmosferu straha. On mašta o tome da izazove Oluju na Kosovu i Metohiji. On pati od jedne vrste mesijanskog kompleksa jer želi da bude vođa svih Albanaca, s stim što centar ne treba da bude Tirana, već Priština. Sve države oko nas se naoružavaju kako koja može. Vidimo šta rade Hrvatska, Mađarska i Rumunija. Mi moramo imati više oružja. Mi ne pratimo nikome, a to ne bi imalo nekakvog smisla. Naša politika je otvoreni Balkan i saradnja- rekao je Rajić.

Informer

Predrag Rajić

On je dodao da je našoj zemlji smanjen manevarski prostor na Kosovu i Metohiji i delom zbog prethodne vlasti koja je centar pregovora preselila u Evropsku Uniju. 

-Mi želimo da naša vojska bude snažna, moćna i da bude odvraćajući faktor za svakog potencijalnog agresora. Želimo pre svega da poboljšavamo materijalni položaj naših vojnika. Oružje koje možemo da proizvodimo mi proizvodimo, a što ne možemo, uvozimo iz drugih zemalja, što nije ni malo lako. Okruženi smo zemljama NATO-a. Moramo da razgovaramo sa ključnim članicama država NATO-a i da im objasnimo naše namere. Svet je uplovio u jednu destruktivnu fazu i takve vesti nažalost više nisu novost- rekao je Rajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: