Autor: Informer.rs

25.01.2024.

17:50

Foto: Zoran Sinko

TV

Počinje novi pakleni sukob? Zapad i Rusija otvaraju novo žarište u Moldaviji! (VIDEO)

Novinar "Politike" Nikola Belić ističe da Moldavija treba da se zapita da li treba da žrtvuje svoj suverenitet i zemlju zarad toplih reči iz Brisela.

- Moldavija treba da se zapita da li treba da žrtvuje svoj suverenitet i zemlju zarad toplih reči iz Brisela i smatram da Moldavija ne treba da pusti druge da upravljaju državom. Dobar primer ne odricanja tradicionalnih prijatelja i suvereniteta i neutralnosti je Srbija - objasnio je Belić.

Informer

Sreten Egerić iz rusko-srpskog centra Majak navodi da  Moldavija jeste članica EU, ali sada Zapad želi da uvuče tu državu u NATO.

- Žele od Moldavije da naprave NATO članicu i pitanje je šta će biti sa stanovništvom u toj zemlji. Rumunija je ušla u Prvi svetski rat ušla da bi dobili Moldaviju, ali to se neslavno završilo kasnije pojavom komunizma. Moldavija jeste članica EU, ali sada Zapad želi da uvuče tu državu u NATO - kazao je Egerić.

Informer

Politički filozof Dragoiljub Kojčić ističe da u Moldaviji žele da primene ukrajinski model i da se nadmeću na tom podneblju Istok i Zapad.

- Žele da izvuku jedan deo stanovništva u Pridnetrovlju koji su Rusi ili pro ruski orjentisani i ne želi taj deo da se ujedini sa Rumunijom i želi da se otcepi. U Moldaviji žele da primene ukrajinski model i da se nadmeću na tom podneblju Istok i Zapad, jer im je to veoma značajno područje - zaključio je Kojčić.