Autor: Informer.rs

28.01.2024.

17:28

Foto: Informer

TV

Kurti hoće da tuži Srbiju za genocid! Zapad hoće da realizuje projekat velike Albanije! (VIDEO)

Analitičar Ljubiša Đurović istakao je da Aljbin Kurti ne bi razmišljao o podnošenju tužbe protiv Srbije za genocid, da ne misli da za to ima podršku od strane partnera sa Zapada.

- Međunarodna zajednica ima dvostruke standarde prema Srbiji gde stotine hiljada stradalih u Jasenovcu nisu genocid dok nekoliko hiljada Albanaca jeste. Kurti ne bi tužio Srbiju da ne misli da ima zaštitu od strane Zapada. Albanci se vređaju kada ih nazivamo šiptari, a na albanskom oni se međusobno tako oslovljavaju. Što se tiče Džaferija u Makedoniji, on je bio UČK terorista koji je sada postao premijer Severne Makedonije uz naklonost međunarodne zajednice - rekao je Đurović.

Informer

 

Novinarka Olivera Miletović navela je da smo od petog oktobra do 2012. godine živeli u zemlji koja je glorifikovala dezertere, a ljude koji su branili Srbiju slala u Hag.

- Proces otimanja Kosova od Srba traje vek i po, a danas kao izvođača radova imamo Kurtija. Ne radi se o nezavisnom Kosovu nego o projektu velike Albanije kao centralnog Anglo-Saksonskog projekta. Od petog oktobra do 2012. godine smo živeli u državi gde su se slavili dezerteri, a oni koji su Srbiju branili završili su u Hagu. Napad na Gorance samo znači da mi nemamo garanciju da će se Albanci zaustaviti na nezavisnom Kosovu već bi imali ambicije za dalju ekspanziju - rekla je Miletovićeva.

Celu emisiju možete pogledati: