Autor: Informer.rs

28.01.2024.

18:07

Foto: Informer

TV

Oštar okršaj u studiju Informera: Da li je žena pravnik ili pravnica! (VIDEO)

Sociološkinja Zorica Mrševič komentarisala je da ne vidi problem u rodnom oslovljavanju profesija kod oba pola dokle god se ne koriste za vređanje.

- Nemam ništa protiv nazivanja profesija po polu onoga ko titulu nosi, ali ne smatram da je obavezno, jer me možete nazvati kako god dokle god me ne vređate. Ne vidim problem da neko bude pravnik ili pravnica i ne vidim na koji način to škodi pravoslavnim vrednostima. Moj sagovornik govori sve glasnije misleći da je upravu, a ne vidim kako menjanje naziva profesija po polu ruši porodicu i promoviše homoseksualizam - rekla je Mrševićeva.

Informer

 

Teolog Miloš Stojković burno je reagovao na nove promene tvrdeći da su one direktan napad pravoslavnog duha i tradicionalnih porodičnih vrednosti.

- Ovde se radi o veštačkoj novini koja nije karakteristična za naš narod pod plaštom novine. Ovo menjanje titula po rodnoj pripadnosti nije u duhu našeg pravoslavnog duha, pored čega nazivanjem žene sociologom, a ne sociološkinjom, ne smatram narušavanjem njenih prava. Zapad nam ovo nameće u cilju daljeg rušenja naših vrednosti i potencijalnog prihvatanja gej brakova i drugih njihovih nameta - rekao je Stojković.

Celu emisiju možete pogledati u videu: