Autor: Informer.rs

29.01.2024.

12:45

Foto: Tanja Andric

TV

Kostini roditelji pred licem pravde! Dečak ubica neće biti odgovoran, već oni koji su ga stvorili!

Advokat prof. dr Gordana Božilović Petrović navodi da roditelji su sada na suđenju jer je u trenutku izvršenja zločina bio maloletan i oni su odgovorni za njega.

- Jedan zločin koji se nije desio u našoj istoriji i za koji smo smatrali da se nikada neće desiti kod nas, ali se ipak dogodio. Roditelji su sada na suđenju jer je u trenutku izvršenja zločina bio maloletan i oni su odgovorni za njega. Sve što se dešava na suđenju je u sklopu glavnog pretresa. Sud može da isključi javnost iz suđenja zbog bezbednosti zemlje ili maloletnika. DNK je uvek jedan od ključnih dokaza koji može da utiče na ceo postupak - rekla je Božilović Petrović.

Informer

Patolog i sudski veštak Radoslav Radosavljević ističe da njegova sudbina je da nije odgovoran za svoja dela i da se utvrđuje da li je potencijalna duševna bolest uticala na njegove postupke.

- Ovo je slučaj koji je potresao našu, ali i svetsku javnost. Svi su shvatili zapravo šta se tu desilo, kada je počelo ovo suđenje. U situaciji u kojoj se posumnja da je osumnjičeni duševno oboleo, onda sudsko veštačenje utvrđuje da li postoji neka duševna bolest koja utiče na uračunjivost i da se to kasnije iskoristi za sudski proces. Njegova sudbina je izvesna i to je da nije odgovoran za svoja dela i utvrđuje se da li je potencijalna duševna bolest uticala na njegove postupke - kazao je Radosavljević.