Autor: Informer.rs

29.01.2024.

22:36

Foto: Informer

TV

Bokan o dečaku ubici: Njega treba ne pominjati, jer on slavu i želi! (VIDEO)

Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju istakao je da za razliku od serijskih, masovne ubice traže javno mesto za svoje zločine u cilju postizanja slave.

- Ovde se ne radi samo o zlu, već o motivu da se zarad lajkova nepoznatih ljudi i njihovih degeneričnih aplauza, neko dete ili mlada osoba opredeli za monstruozni zločin. Masovne ubice nisu isto što i serijske ubice, jer je kod masovnih bitno da se izdvoje na poseban način i ostanu zapamćeni, dok serijske ubice deluju u tajnosti. Najpravednija kazna za Kostu je da ga ne pominjemo likom i imenom kako bi ga marginalizovali i ne dali bu tu popularnost koju toliko želi - rekao je Bokan.

Informer

 

Član GO Vračar Dragi Lukić osvrnuo se na svoje dugogodišnje iskustvo u prosveti dodajući kako je slučaj u Ribnikaru naveo roditelje da bliže posmatraju svoju decu i gde čuvaju oružje.

- Od 1986. godine se bavim obrazovanjem i kako su se vremena menjala škola je pravima dece mnogo popuštala sa disciplinovanjem dece. Pojava elektronskog dnevnika je olakšala roditeljima da prate rad deteta. Slučaj u Ribnikaru je naveo roditelje da pripaze gde i kako čuvaju oružje, ali i da više vremena provode u posmatranju svog deteta. Kada se tragedija desila, direktorka je smenjena, a sekretar i pedagog su suspendovani. Ima ideja da deo škole u kome se dogodila tragedija, postane memorijalni centar - rekao je Lukić.

Informer

 

Advokat Miljkan Karličić naveo je da su Kinezi osmislili softver koji bi nakon određenog broja sati provedenih na internetu, detetu blokirao pristup istom.

- Predstoji mnogo godina gde će analitičari i stručnjaci imati prilike da dublje analiziraju ovaj slučaj i komentarišu njegov motiv. Kinezi su izmislili softver koji nakon određenog broja sati provedenih na internetu, detetu uskraćuju pristup istom. Zato smatram da bi u pedagoškom smislu vraćanje vojnog roka bilo konstruktivno, jer bi doprinelo socijalizaciji mladića - rekao je Karličić.