Autor: Informer.rs

30.01.2024.

09:18

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Sastanak Lajčaka i Vučića: Dok se naš predsednik bori za nastavak dijaloga, Kurti na sve načine sprečava pregovore i vrši teror!

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević ističe da je naš predsednik nastupao na sastanku sa čvrstim i jasnim argumentima i predočio Lajčaku da naš narod trpi teror na KiM.

- Imao sam prilike da sagledam da je gospodin Petković u izjavi rekao da je sastanak Lajčaka i Vučića bio težak, jer svaki razgovor o Kosovu i Metohiji je težak. Naš predsednik je nastupao sa čvrstim i jasnim argumentima i predočio Lajčaku da naš narod trpi teror na KiM - naveo je Milićević.

Informer

Prema rečima ministra Kurtiju svaki zastoj dijaloga odgovara da sprovede svoj plan o čišćenju Srba sa Kosova i Metohije, a EU i SAD moraju to da zaustave.

- Bez legitimnih izbora na severu Kosova i Metohije, nema ni zajednice srpskih opština. Kurtiju svaki zastoj dijaloga odgovara da sprovede svoj plan o čišćenju Srba sa Kosova i Metohije. Srbija će sačuvati mir, stabilnost i bezbednost za naše Srbe sa Kosova i Metohije. Evropska unija mora da zaustavi Kurtija u svojim lošim namerama, jer je EU posrednik u dijalogu, kao i SAD i oni svi moraju stati na put teroru Aljbina Kurtija nad Srbima - istakao je Milićević.