Autor: Informer.rs

05.02.2024.

17:40

Foto: Informer

TV

Treći svetski rat će se razbuktati iz Ukrajine! Bliski istok u strahu čeka američke izbore! (VIDEO)

Istoričar Saša Adamović naveo je da trenutno stanovnici Gaze spavaju pod otvorenim nebom zbog razorenog stanja u samom pojasu.

- Ulazak Huta u sukob na Bliskom istoku može se interpretirati kao pokušaj da se zaustavi genocid koji se dešava u Gazi. Američki neokonzervativci hoće da iskoriste SAD kako bi neutralisale Iran i osigurale nadmoć Izraela u regioni. Trenutno je Gaza nemoguća za život i tamo ljudi bukvalno spavaju pod otvorenim nebom. Zapad sada čeka da se nešto desi kako bi direktno okrivio Iran, zato je kod Trampa pozitivno što za vreme svog mandata nije započinjao ratove - rekao je Adamović. 

Informer

 

Adamović je dodao kako se saradnja Donalda Trampa i Benjamina Netanjahua, urušila pred kraj Trampovog mandata zato što je Netanjahu prerano čestitao izbornu pobedu Džozefu Bajdenu.

- Umesto u Rusiji i Iranu, Donald Tramp pretnju vidi u Kini, međutim ne verujem sa bi želeo da eskalira tenzije sa Kinezima. A ako će do trećeg svetskog rata dolaziti, počeće u Ukrajini. Amerikancima je jasno da je sukom u Ukrajini mnogo zbližio Kinu i Rusiju. Sa druge strane Tramp je naklonjen Izraelu. Međutim njegova saradnja sa Netanjahuom se urušila kada ga je optužio da je prerano čestitao Bajdenu na pobedi. Netanjahu neće dozvoliti formiranje palestinske države što je takođe eskaliralo tentzije između njih dvojice - rekao je Adamović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: