Autor: Informer.rs

07.02.2024.

18:40

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Rat u Ukrajini besni, ali to ništa nije u poređenju sa sukobom u studiju: Filipović i Dimitrijević u žestokom obračunu!

Novinar i publicista Drago Delić kaže da Evropska unija sprovodi politiku Vašingtona i da Zapad forsira pobedu Ukrajine, ali nemoguće je da Ukrajina pobedi.

- Jutros su bila velika granatiranja Ukrajine od strane Rusije i Borelj koji je došao u posetu morao je da pobegne u sklonište. Ne naziru se mirovni pregovorni u narednom periodu, jer neokolijalni prostor, Evropska unija, sprovodi politiku Vašingtona i forsiraju svi zajedno sa Zapada to da Ukrajina može da pobedi, ali to nije slučaj i nemoguće je da Ukrajina pobedi - kazao je Delić.

Informer

Slobodan Dimitrijević iz pokreta Srpsko-rusko bratstvo ističe da je Rusija ušla u specijalnu operaciju da spreči novo buđenje fašizma u Ukrajini i genocid nad ruskim narodom.

- Ukrajina je jedan veliki gubitnik u ovom ratu, a moguće je da će i nestati sa geopolitičke scene. Rusi su svesni da je ovo bratoubilački rat i ne mogu odmah da ga završe zbog civila. Rusija je otišla u rat da bi oslobodila ruski prostor od okupacije, kao kad bi Srbi oslobodili prostor Kosova i Metohije. Rusija je ušla da spreči novo buđenje fašizma u Ukrajini, kao što je fašistički pokret imala Hrvatska. Ukrajina je izvršila genocid nad ruskim narodom i zato je morala Rusija da reaguje i uopšte se ne slažem sa mišljenjem gospodina Filipovića - objasnio je Dimitrijević. 

Informer

Analitičar Srba Filipović tvrdi da Ukrajina neće nestati i da Ukrajina nije nacistička država. 

- Smatram da je rat veliki poraz za ceo svet, a Ukrajina je razorena i puno je ljudi napustilo svoju zemlju. Novac koji stoji iza Ukrajine je nemerljiv sa novcem koji poseduje Rusija. Smatram da je gospodin Dimitrijević u zabludi i da Ukrajina neće nestati, što ne nestane agresor Rusija. Ukrajina nikad nije bila nacistička država i Rusija je ta koja je u problemu, jer se NATO proširio - ubeđen je bio Filipović.

Celu raspravu u studiju pogledajte u emisiji u videu ispod: