Autor: Informer.rs

08.02.2024.

17:10

Foto: Informer

TV

Branislav Lečić vatreno govorio o sudbini Srbije. Autošviniste mržnja prema Srbiji neće odvesti u Evropu! (VIDEO)

Glumac Branislav Lečić istakao je da su svi "otkačili" Srbiju nakon raspada Jugoslavije, što nam treba služiti kao lekcija da se okrenemo sebi i svojim interesima.

- Mi kao Srbi smo mnogo stradali i treba da se osvestimo i kao narod se susrećemo sa brojnim pritiscima na mestima kao što je Crna Gora ili naša južna pokrajina. Srbija nije nekim referendumom ostala sama već su nas svi otkačili nakon raspada Jugoslavije i to treba da nam posluži kao lekcija o tome da treba više da se bavimo svojom zemljom i njenim interesima. Mi smo strateški okruženi sa svih strana a pojedini autošovinisti smatraju da će slabljenje Srbije da nas odvede u Evropu - rekao je Lečić.

Informer

 

Lečić je dodao kako u Evropu ne vredi ići po cenu vređanja i odricanja sopstvenog naroda.

- U svetu smo oslikani kao "loši momci" što je među našom višom klasom izazvalo frustraciju, jer su želeli da budu deo Evrope. Što je u redu, ali ne treba ka toj Evropi ići po svaku cenu makar vređao i odricao se sopstvenog naroda. Priča o srpskom stradanju treba da bude lako dostupna, a mi smo žrtve jednog pakovanja informacija. Međutim danas ti spinovi počinju da slabe, jer nije više Zapad glavni gospodar informisanja - rekao je Lečić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: