Autor: Informer.rs

10.02.2024.

21:17

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Kurti se obrukao pred celim svetom! Čak i Amerika grmi na svog mezimca! (VIDEO)

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost naveo je kako je potrebno da UN nastavi da radi svoj posao kako bi se sprečio tihi genocid Srba na Kosovu i Metohiji.

- Konačno je ogoljena namera Aljbina Kurtija da etnički očisti Srbe sa juga i zato sada pokušava da sa toga skrene temu i govori kako postoji neki atentat na njega. Potrebno je da UN nastavi da radi svoj posao kako bi se ovaj tihi genocid sprečio. Što se tiče Takerovog intervjua sa Putinom ne verujem da bi na mreži X bilo dozvoljeno prikazivanje tog sadržaja da Elon Mask nije na čelu platforme - rekao je Miškeljin.

Informer

 

Stručnjak za srpsko-ruske odnose Boško Vasiljević istakao je da se nada da će Aljbin Kurti zbog svog debakla pred UN-om biti smenjen sa svoje funkcije.

- Kurti je toliko dezorijentisan kada je u pitanju globalna politika što nama ide na ruku, jer ga udaljava od dosadašnjih saveznika. Nadam se da će sa biti smenjen sa funkcije i da će na njegovo mesto doći neko ko će biti racionalniji. Protest Srba na Kosovu je nešto što trebamo podržati kako bi dodatno skrenuli pažnju javnosti na to kako živi naše stanovništvo dole - rekao je Vasiljević.

Informer

 

Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku objasnio je kako se dosada moglo videti da je EU pokazala potpunu nesposobnost kada je u pitanju medijacija pregovora.

- Ako se ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija nastavi postoji mogućnost da trpi ozbiljne posledice od strane Zapada, jer trenutno imaju mnogo većih problema od Kosova, a on već duže vreme radi na eskalaciji tenzija. EU je pokazala da je potpuno nesposobna kao medijator pregovora i zato se oni moraju vratit u UN, jer je prebacivanje pregovora odatle bila najveća greška iz razloga što u Ujedinjenim nacijama imamo najveću podršku - rekao je Đurić.

Informer

 

Lazar Stević sa TV Most govorio je o tome da su Kurtijeve zabran još uvek na snazi i da dok one važe Srbi će biti ostavljeni bez novca i lekova.

- Na KiM je ponovo nestašica lekova u apotekama i retko šta može da se nađe pošto je Kurtijeva zabrana još na snazi u pokušaju da se Srbi tiho odsele sa Kosova i Metohije. Zabrana dianra još uvek važi što znači da Kurti namerno drži srpsko stanovništvo bez novca i lekova - rekao je Stević.